Peste 60 de cazuri de infectare cu coronavirus în şcolile din Bucureşti, la cinci zile de la redeschiderea şcolilor UPDATE

64 de elevi au fost raportaţi ca fiind infectaţi cu SARS-COV 2 de la reluarea cursurilor în format faţă în faţă în şcolile din Bucureşti.

12 feb. 2021, 19:18
Peste 60 de cazuri de infectare cu coronavirus în şcolile din Bucureşti, la cinci zile de la redeschiderea şcolilor UPDATE

UPDATE Alţi 46 de elevi şi 30 de angajaţi din învăţământ au fost confirmaţi cu coronavirus, joi şi vineri, arată datele transmise de Ministerul Educaţiei. În ultimele două zile, 32 de clase au avut activitatea suspendată din acest motiv.

Potrivit datelor comunicate, vineri seară, de Ministerul Educaţiei, numărul claselor cu activitatea suspendată în perioada 11-12 februarie a fost de 32.

În acelaşi interval, au fost confirmaţi cu noul coronavirus 46 de elevi şi 30 de angajaţi.

În şcolile din Bucureşti sunt 64 de elevi infectaţi cu virusul SARS-COV 2, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

„64 de elevi la nivelul zilei de ieri la ora 18:00, în Bucureşti”, a clarificat Sorin Cîmpeanu, citat de Mediafax, după ce joi Ministerul Educaţiei a anunţat că la nivel naţional 244 de elevi şi 329 de angajaţi din sistemul de învăţământ au fost confirmaţi cu COVID-19 în primele patru zile de la redeschiderea şcolilor.

Potrivit Ministerului Educaţiei, există opt județe în care nu s-a înregistrat niciun caz de infectare în rândul elevilor. Este vorba despre Argeş, Brăila, Giurgiu, Neamţ, Sibiu, Satu Mare, Tulcea şi Vâlcea.

Numărul claselor cu activitate suspendată la data de 11 februarie era de 171, a mai anunţat Ministerul Educaţiei.

Citeşte şi: Primele cazuri de infectare cu coronavirus după redeschiderea şcolilor

Ministrul Educaţiei nu a precizat şi care sunt şcolile în care s-au confirmat cazuri COVID-19 în Bucureşti. Potrivit unor surse, cazuri de infectare cu virusul SARS-COV 2 au apărut, pe lângă cele de ieri, la Colegiul Naţional „Cantemir Vodă”, Colegiul Naţional „George Coşbuc”, Școala Gimnazială „Grigorie Ghica Voievod”, Şcoala 56, Grădiniţa 280, Şcoala nr. 27.

Citeşte şi: Situaţia epidemiologică în şcoli. Ministerul Educaţiei: 244 de elevi au fost confirmaţi cu SARS-COV-2

 

Situaţia epidemiologică din şcoli. Sorin Cîmpeanu: Facem apel pentru efectuarea triajului epidemiologic cât se poate de responsabil

Sorin Cîmpeanu a declarat că profesorii sau elevii care au fost confirmaţi cu virusul SARS-COV-2 în perioada 8 februarie-11 februarie nu s-au infectat în şcoală, ci în timpul vacanţei.

„Numărul de infectari in randul elevilor inseamna 1 la 10.000, mult mai putin decat rata de infectare. Sunt 8 judete in care nu am avut niciun elev infectat. Tot ce avem in acest moment infectat, fie ca e elev sau profesor, s-au infectat in vacanta. De acum înainte putem vorbi despre infectarea in scoala. Aceste infectari sunt din vacanta.

Riscul poate fi diminuat. Asta nu inseamna ca nu facem inca o data un apel pentru efectuarea triajului epidemiologic cat se poate de responsabil. Elevii care au cele mai mici semne de infectare trebuie sa stea acasa. Daca sunt simptome de orice fel, elevii nu trebuie sa fie trimisi la şcoală, nu vor primi absente”, a declarat Sorin Cîmpeanu la România Tv.

Referitor la testarea elevilor în şcoli, ministrul Educaţiei a făcut următoarea precizare: „Acele teste rapide au ajuns la DSP, este vorba despre un milion. În scoli testele trebuie sa ajunga in masura in care exista cabinete medicale si personal medical. Daca nu exista personal medical nu are cine sa aplice testele”.