Peste 60 de copii dintr-un centru de plasament, evacuaţi după ce angajaţii au simţit miros de gaz

Peste 60 de copii şi şapte adulţi au fost evacuaţi, în noaptea de marţi spre miercuri, din Centrul de plasament numărul 2 din Buzău, după ce angajaţii au simţit miros de gaz. Aceştia au fost cazaţi în sediul Jandarmeriei, iar miercuri dimineaţă au revenit în centrul social după ce reprezentanţii Distrigaz au stabilit că nu sunt scurgeri de gaz.

15 feb. 2017, 09:41
Peste 60 de copii dintr-un centru de plasament, evacuaţi după ce angajaţii au simţit miros de gaz

Angajaţii Centrului de plasament numărul 2 din Buzău au alertat atât pompierii, cât şi reprezentanţii Distrigaz, după ce au simţit miros de gaz. 67 de copii şi şapte îngrijitori ai centrului au fost evacuaţi şi transportaţi la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, unde şi-au petrecut noaptea de marţi spre miercuri.

„Angajaţii centrului au simţit miros de gaze, au anunţat conducerea şi organele abilitate, au urmat procedurile de evacuare a copiilor până la rezolvarea situaţiei şi au fost preluaţi de reprezentanţii Jandarmeriei. Condiţiile în care copii au înnoptat au fost foarte bune şi copii au trecut cu bine peste această situaţie”, a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al DGASPC Buzău, Roxana Kovacs.

Reprezentanţii Distrigaz au făcut măsurători pe tot parcursul nopţii însă nu au fost identificate scurgeri de gaze sau alte probleme la instalaţia de alimentare.

Vezi si: Născuţi în aceeaşi familie, crescuţi separat. Drama din vieţile copiilor luaţi în plasament