Peste 600 de angajaţi au protestat la Şantierul Naval Daewoo Mangalia. Oamenii sunt nemulţumiţi de salariile scăzute

Publicat: Miercuri, 20 Iunie 2018 19:59 // Actualizat: Miercuri, 20 Iunie 2018 20:11 // Sursa: romaniatv.net

Peste 600 de angajaţi ai Şantierului Naval Daewoo Mangalia Heavy Industries au protestat, miercuri după-amiază, în municipiul Mangalia, fiind nemulţumiţi de salariile scăzute, la acelaşi nivel de trei ani, dar şi de starea de ambiguitate de la nivelul companiei.

Peste 600 de angajaţi s-au strâns, miercuri după-amiază, pe platoul din faţa Casei de Cultură din Mangalia pentru a protesta faţă de situaţia în care se găseşte Şantierul Naval Daewoo Mangalia Heavy Industries.

Liderul Sindicatului Navalistul, Laurenţiu Gobeajă, a declarat că oamenii sunt nemulţumiţi faţă de ambiguitatea de la nivelul companiei.

"Am plecat plini de speranţă de la protestul din faţa Ministerului Economiei din data de 22 martie, fiind convinşi că situaţia şantierului naval din Mangalia se va îmbunătăţi pe fondul modificării structurii acţionariatului companiei. Suntem la trei luni de la acel moment şi deşi ni s-a promis şi comunicat că până la finalul lunii aprilie vom avea un contract de societate valabil şi un nou partener de negociere pentru contractul colectiv de muncă, acest lucru nu s-a întâmplat", a afirmat Gobeajă.

El a spus că cel mai mare salariu din cadrul şantierului este de 2.000 de lei, cu tot cu sporuri, iar cei care vor să depăşească această suma trebuie să facă ore suplimentare.

Liderul de sindicat a menţionat că salariile angajaţilor nu au mai crescut de trei ani.

Laurenţiu Gobeajă a precizat că şantierul mai are aproximativ 1600 de angajaţi, după ce în urmă cu doi ani aici lucrau peste 7.000 de persoane, cu tot cu subcontractori.

În luna martie a acestui an, statul român a anunţat că negocierile cu investitorul strategic interesat în Şantierul Naval DMHI Mangalia, Damen Shipyards Group, au fost finalizate. În urma acestor, statul urma să devină acţionar majoritar al şantierului.

"Astfel, Şantierul Naval 2 Mai S.A Mangalia va renunţa la exercitarea dreptului de preferinţă cu privire la achiziţia pachetului de acţiuni deţinut de Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering la societatea Daewoo Mangalia Heavy Industries S. A Mangalia, urmând ca, ulterior, Damen Shypyards Group să cesioneze, cu titlu gratuit, către Şantierul Naval 2 Mai S.A, 2% din pachetul de acţiuni", anunţa Ministerul Economiei în luna martie.

Astfel, structura de acţionariat a companiei mixte care rezultă în urma asocierii va arăta astfel: 51% Şantierul Naval 2 Mai S.A, 49% Damen Shipyards Group.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
protest protest santierul naval Daewoo Mangalia salarii scazute
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7612
RON
25 May
noapte 12 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H