Peste 65% dintre cazurile COVID din ultima săptămână, înregistrate la persoane vaccinate

Insitutul Național de Sănătate Publică (INSP) a revenit cu noi cifre legate de campania de vaccinare. 65% dintre persoanele depistate pozitiv cu SARS-COV-2 au serul administrat, în timp ce doar 35% sunt nevaccinate. 

23 iun. 2022, 23:55
Peste 65% dintre cazurile COVID din ultima săptămână, înregistrate la persoane vaccinate

În săptămâna 13-19 iunie, 55,3% dintre cazurile înregistrate la nivel național au fost depistate în București, Cluj, Brașov, Timiș și Siviu.

Potrivit INSP, 34,9% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane fără serul anti-COVID administrat.

„Dintre cei vaccinați care s-au îmbolnăvit, 43% erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de șase luni de la ultima doză”, a transmis INSP.

71,4% din totalul deceselor au fost consemnate în județele Vaslui, Bihor, Neamț, Argeș și Bacău. 92,8% dintre persoanele care au murit cu SARS-COV-2 erau nevaccinate, a mai transmis sursa citată.

De la începutul crizei COVID, 86,4% dintre decesele cauzate de SARS-COV-2 s-au confirmat la persoane de peste 60 de ani, iar din totalul decedaților, 93,6% aveau cel puțin o boală cofirmată de medic.

 

Din ce în ce mai multe decese confirmate ca urmare a administrării vaccinului anti-COVID

 

În România, vaccinarea anti-COVID-19 s-a relaxat. Aproape nimeni nu-și mai administrează serul, pe fondul dezvoltării Omicron, mult mai contagioasă și mai blândă.

În plus, s-a dovedit că serul anti-COVID-19 nu garantează că împiedică decesul, moartea și transmiterea virusului. În schimb, există diverse suspiciuni cu privire la efectele adverse grave, chiar letale ale serului.

În Marea Britanie de exemplu, au fost acordate primele despăgubiri familiilor îndurerate.

Partenera unui cântăreț rock din Marea Britanie, care a murit anul trecut după s-a vaccinat cu serul de la Astra-Zeneca, a devenit prima persoană din Regatul Unit care a fost despăgubită după un deces survenit în urma unor complicații cauzate de vaccinul anti-Covid.

Plăţile pentru daunele provocate de vaccinuri sunt disponibile pentru orice persoană care a suferit anumite dizabilităţi ca rezultat al vaccinării, iar rudele pot de asemenea să solicite aceste despăgubiri în numele unei persoane care a murit după o vaccinare.

Fostul logodnic al lui Vikki Spit, cântăreţul rock Zion (48 de ani), s-a îmbolnăvit la opt zile după ce primise vaccinul şi a murit în mai 2021. Certificatul lui de deces confirmă că rockerul a murit din cauza unor complicaţii apărute după vaccinare.