Peste 66.000 de lei, cea mai mare pensie din România. Cine o încasează

Un pensionar din România a ajuns să câştige o pensie fabuloasă. Un fost procuror comunist din judeţul Argeş, fost şef de penitenciar, primeşte în fiecare lună peste 66 de mii de lei.

28 feb. 2019, 13:45
Peste 66.000 de lei, cea mai mare pensie din România. Cine o încasează

Gheorghe Bălăşoiu, pensionarul cu cel mai mare venit din România, a urmat un plan bine pus la punct pentru a-şi asigura pensia colosală. El a lucrat în magistratură, apoi a fost şef al Penitenciarului Colibaşi. Exact înainte de a ieşi la pensie, în 2005, a fost încadrat însă ca procuror.

Potrivit unei note a departamentului de resurse umane al CSM, Bălăşoiu a stat doar două săptămâni la Curtea de Apel Piteşti. Pentru ca venitul pentru ultima lună de muncă să fie cât mai mare, a renunţat la concediul de odihnă din ultimul an şi a avut foarte multe deplasări în interese de serviciu, potrivit România TV.

Banii pentru deplasări şi concediu s-au adunat la salariul din ultima lună, luat în calcul pentru stabilirea pensiei. Aşa a ajuns în 2014 la suma colosală de peste 34 de mii de lei, încasată lunar. Între timp, pensia i-a tot crescut până la 66 de mii de lei.

„În judeţul Argeş, cea mai mică pensie este de 350 de lei, pensia socială minimă garantată. La polul opus este o pensie de asigurari sociale plus asigurari de serviciu a unui a unui fost magistrat, aceasta fiind de de 34.271 de lei brut”, a spus CARMEN RĂDULESCU, purtător de cuvânt Casa de Pensii Argeş.

Un bătrân cu pensie minimă de 350 de lei ar trebui să-şi adune veniturile mai bine de 8 ani pentru a ajunge la banii pe care Bălăşoiu îi câştigă într-o singură lună.