Peste 7.000 de imigranţi au sosit în Serbia într-o singură noapte, venind prin Macedodia VIDEO

Peste 7.000 de imigranți au sosit în Serbia în noaptea de sâmbătă după ce au traversat Macedonia, a declarat duminică Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiați (UNHCR), în timp ce Federația Internațională a Crucii Roșii se așteaptă la o "creștere dramatică" a numărului lor.

24 aug. 2015, 06:22
Peste 7.000 de imigranţi au sosit în Serbia într-o singură noapte, venind prin Macedodia VIDEO

Macedonia, care a decretat joi starea de urgență și a trimis forțele speciale ale poliției și armata la granița cu Grecia pentru a opri fluxul imigranților, a deschis trecerea în cele din urmă sâmbătă, după ce polițiștii nu au mai putut face față unui grup de aproximativ 1.000 de imigranți. Sute sunt încă la frontieră și alții sunt încă așteptați, a adăugat organizația cu sediul la Geneva care oferă asistență imigranților.

UNHCR asigură că a primit garanții că Macedonia își va lăsa granițele deschise pentru refugiați. Dar organizația cere autorităților „să-și întărească prezența și capacitățile” la frontiere pentru a organiza mai bine primirea refugiaților și a indicat că este gata să ajute la nevoie Macedonia dar și Grecia.

Citeşte şi Paza de coastă italiană a salvat peste 4.100 de imigranţi pe Mediterană în 24 de ore

În Serbia, UNHCR ajută autoritățile și ONG-urile să primească refugiații în centrul de tranzit de la Presevo din sudul țării. Angajații umanitari ai ONU au distribuit ajutoare alimentare și în prezent, la cererea guvernului sârb, încearcă să vadă cum pot trimite mai mult ajutor, inclusiv corturi și saltele, notează France Presse.