Peste 7.500 de amenzi pentru şoferii de pe autovehiculele destinate transportului public de persoane şi celui de marfă

Polițiștii au verificat, pe parcursul săptămânii trecute, peste 20.000 de autovehicule și au aplicat peste 7.500 de amenzi, în cadrul unei acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere produse în special din cauza nerespectării normelor de circulație de către șoferii mașinilor destinate atât transportului public de persoane, cât și celui de marfă.
Iulian Tudor
01 aug. 2017, 09:50
Peste 7.500 de amenzi pentru şoferii de pe autovehiculele destinate transportului public de persoane şi celui de marfă

În urma controalelor, polițiștii au aplicat 7.543 de sancțiuni contravenționale, dintre care 2.467 conducătorilor de autovehicule de transport de persoane și 5.076 celor care efectuau transport de marfă, precizează marți IGPR, într-un comunicat remis AGERPRES.

Astfel, transportatorilor de persoane le-au fost aplicate 342 de sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, șapte pentru conducerea vehiculelor sub influența alcoolului, 699 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 28 pentru funcționarea necorespunzătoare a aparatului tahograf și opt pentru utilizarea incorectă a acestuia. Totodată, le-au mai fost aplicate 21 de sancțiuni pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă, 138 pentru defecțiuni tehnice, 50 pentru depășirea masei totale maxime autorizate a vehiculului, 182 pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, 105 referitor la lipsa unor documente ale vehiculului și 43 pentru lipsa unor documente ale operatorilor de transport. Au fost dispuse și 14 imobilizări ale autovehiculelor, pentru defecțiuni tehnice.

Transportatorilor de mărfuri, polițiștii le-au aplicat 652 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 21 pentru conducerea vehiculelor sub influența alcoolului, 1.292 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 161 pentru funcționarea necorespunzătoare a aparatului tahograf și 37 pentru intervenții neautorizate asupra acestora și 108 pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă. De asemenea, 385 de sancțiuni au fost aplicate pentru defecțiuni tehnice, 35 pentru depășirea limitei maxime admise a greutății în cazul vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mică de 12,5 tone, 52 pentru depășirea limitei maxime admise a greutății în cazul vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare 12,5 tone și 48 pentru fixarea necorespunzătoare a mărfurilor.

Alte 364 de sancțiuni le-au fost date transportatorilor de mărfuri pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, 194 pentru lipsa unor documente ale vehiculului, 29 referitor la lipsa unor documente ale operatorilor de transport și 9 pentru nerespectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.

În 37 de cazuri în care transportul se desfășura ilegal (lipsa documentelor de autorizare), polițiștii au dispus suspendarea dreptului de utilizare a vehiculelor.

Potrivit comunicatului, Poliția Română a desfășurat acțiunea Truck & Bus, pentru verificarea activităților de transport public de persoane și de mărfuri. Activitățile de control se desfășoară simultan în toate statele membre ale UE, conform Planului de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (TISPOL). Pe parcursul acțiunii, polițiștii au depistat și sancționat persoanele care efectuau transport de persoane cu autoturisme cu până la nouă locuri, precum și pe cei care transportau mărfuri fără respectarea legislației în vigoare.

Citeşte şi ACŢIUNE NAŢIONALĂ pentru verificarea transportului public de persoane

DailyBusiness
Marcel Ciolacu: „Am ales ordinea și nu haosul. România trebuie să aibă un președinte care are deja o majoritate parlamentară”
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de Andra Măruță: ”M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!”
Fanatik.ro
Ce lovitură! Câte voturi a obținut Nicușor Dan în satul natal din Vaslui al Mirabelei, partenera sa de viață
Capital.ro
Dispare numerarul? UE impune restricții. Ce se va întâmpla cu banii cash
Playtech.ro
Moneda românească din 2025, noua comoară a colecționarilor. Poți obține pe ea cel puțin 450 de lei, cum o descrie BNR
DailyBusiness
Litoralul pentru toţi 2025. Ce prețuri sunt la cazări și care sunt stațiunile în care pot pleca românii
Adevarul
Una dintre cele mai frumoase actrițe românce strălucește într-un celebru serial britanic
wowbiz.ro
Doliu în familia Mariei Ciobanu! Mesajul sfâeșietor al interpretei de muzică populară
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Evz.ro
Ungaria apasă pedala și declanșează un război cu România. Transilvania e prioritatea sa
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
kanald.ro
Cine este ultima persoană cu care a vorbit Răzvan înainte să se înece în lacul Colibița! Ies la iveală detalii cutremurătoare: „Mi-a mulțumit că i-am trimis bani”
Cancan.ro
Mesajul viral al nopții! Ce i-a scris un susținător lui Nicușor Dan pe un bilețel: 'Nu va fi ușor, va fi…'
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Statul îți confiscă și îți vinde totul din casă. Se achită toți banii în 15 zile. Legea valabilă în toată țara
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Donjuanul milionar de 53 de ani se însoară cu iubita cu 21 de ani mai tânără
stirilekanald.ro
VIDEO Diana Șoșoacă i-a votat pe Corneliu Zelea Codreanu și Nicolae Ceaușescu la prezidențiale: „Puteți să îmi dați amendă cât vreți”
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Actele românilor, verificate de ANAF. Se pot impune taxe suplimentare
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Alegeri 2025: confuzie generală – România votează, dar nu prea știe de ce