Peste 7.600 de studenţi străini învaţă în România

Peste 7.600 de studenţi străini, majoritatea din Republica Moldova, au permise de şedere pe teritoriul României în scop de studii, informează Inspectoratul General pentru Imigrări.

19 iun. 2013, 17:25
Peste 7.600 de studenţi străini învaţă în România

Potrivit Inspectoratului General pentru Imigrări, la 31 martie, în România erau înregistrate 7.661 de permise de şedere în scop de studii, pentru elevii, studenţii, masteranzii şi doctoranzii străini, scrie Mediafax.

Dintre aceştia, 2.078 locuiesc în Bucureşti.

Cei mai mulţi străini care învaţă în România, respectiv 595, sunt din Republica Moldova, în timp ce 282 sunt din Turcia, 225 provin din Israel, 112 sunt tunisieni, iar 81, albanezi, conform datelor Inspectoratului General pentru Imigrări.

În contextul unor modificări legislative privind acceptarea la studii şi şcolarizarea cetăţenilor străini şi membrilor Uniunii Europene şi Spaţiul Economic European în învăţământul de stat şi particular acreditat din România, Inspectoratul General pentru Imigrări, prin Direcţia pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti, a organizat, marţi, o reuniune de lucru cu reprezentanţi ai principalelor universităţi din Bucureşti şi Ministerului Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului, se mai arată în comunicat.

În cadrul întâlnirii de lucru, au fost abordate subiecte privind cooperarea între instituţiile implicate în gestionarea problematicii de migratie pentru prevenirea imigrării ilegale a străinilor, rolul pe care îl au universităţile în formarea specialiştilor, respectarea drepturilor şi obligaţiilor cetăţenilor străini, stabilirea criteriilor de selecţie în funcţie de specificul şi nevoile fiecărei universităţi, a mai precizat sursa citată.

Citeşte şi Câţi turişti străini au intrat în România, în primele zece luni ale anului