Peste 70 de persoane urmărite şi 91 dispărute au fost găsite în ultima săptămână

Peste 70 de persoane urmărite pentru a fi arestate sau pentru a executa pedepsele cu închisoarea primite în instanţă şi 91 date dispărute, dintre care 59 de minori, au fost găsite în ultima săptămână, informează Poliţia Română.

05 oct. 2013, 15:29
Peste 70 de persoane urmărite şi 91 dispărute au fost găsite în ultima săptămână

Poliţiştii de la Investigaţii Criminale au prins, în ultima săptămână, 71 de persoane urmărite, dintre care 58 aveau condamnări definitive la pedepse cu închisoarea, iar în cazul alteia fusese emisă de instanţă o sentinţă de internare într-o unitate spitalicească. Alte 12 persoane depistate de poliţişti erau căutate pentru a fi arestate, dintre care şase aveau emise pe numele lor mandate europene de arestare, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

De asemenea, poliţiştii au găsit 91 persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 59 cu vârste sub 18 ani. Minorii nu au fost victime ale vreunei infracţiuni, aceştia fiind încredinţaţi familiilor sau internaţi în centre.

În 29 septembrie a fost prins pe Aeroportul „Henri Coandă” un bărbat de 55 de ani, din Bucureşti, care era dat în urmărire întrucât fusese condamnat la şase ani de închisoare pentru trafic de droguri. Bărbatul a fost prins de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti şi încarcerat într-un Centru de Reţinere şi Arestare Preventivă al Poliţiei Capitalei.

O zi mai târziu a fost prins un alt bărbat, în vârstă de 28 de ani, din comuna Gostinari, judeţul Giurgiu, care are de executat o pedeapsă de cinci ani de închisoare pentru tentativă de omor. Acesta a fost dus de poliţişti în Penitenciarul Giurgiu.

Un alt bărbat, în vârstă de 32 de ani, din comuna Suplacu de Barcău, care era căutat pentru executarea unei pedepse de cinci ani şi două luni de închisoare pentru tâlhărie, a fost prins de poliţiştii bihoreni şi încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Bihor.