Peste 700 de palestinieni ucişi în 16 zile ale ofensivei israeliene, în Fâşia Gaza

Peste 66 de palestinieni au fost ucişi miercuri, în a 16-a zi a ofensivei militare israeliene în Fâşia Gaza, ridicând la 714 numărul total al victimelor palestiniene, dintre care majoritatea sunt civili, potrivit serviciilor de intervenţie locale, citate de AFP, potrivit Agerpres.

24 iul. 2014, 05:30
Peste 700 de palestinieni ucişi în 16 zile ale ofensivei israeliene, în Fâşia Gaza

În cealaltă tabără, 34 de israelieni au murit de la declanşarea conflictului în 8 iulie: 32 de soldaţi ucişi în majoritate în luptele din Gaza şi doi civili morţi în urma căderii în Israel a unor obuze trase din Gaza, potrivit armatei. De asemenea, un muncitor thailandez şi-a pierdut viaţa în tirul cu obuze palestinian.

În Fâşia Gaza, purtătorul de cuvânt al serviciilor de urgenţă locale Ashraf al-Qodra a informat despre uciderea a 66 de persoane miercuri şi altor 18 în primele ore ale zilei de joi în lovituri israeliene, potrivit unui bilanţ care nu încetează să crească.

Printre victimele raidurilor aeriene şi bombardamentelor de artilerie care au vizat enclava palestiniană figurează mai mulţi copii, a adăugat el.

Acest bilanţ este dificil de verificat, ţinând cont de haosul din Fâşia Gaza, de imposibilitatea de a evacua victimele şi de lipsa de coordonare între serviciile de intervenţie, în timp ce cadavre continuă să fie scoase în fiecare zi de sub dărâmăturile locuinţelor distruse, potrivit serviciilor de salvare.

Potrivit ONU, majoritatea victimelor palestiniene sunt persoane civile.