Ministrul Energiei: 120.000 de consumatori erau nealimentați cu energie electrică, sâmbătă după-amiaza UPDATE

Circa 120.000 de consumatori nu erau alimentați cu energie electrică sâmbătă după-amiaza, dintr-un total de 320.000 care au fost deconectați din cauza condițiilor meteorologilor din ultimele zile, a anunțat ministrul Energiei, Toma Petcu, la finalul ședinței Comandamentului convocat pentru analizarea situației.

22 apr. 2017, 07:54
Ministrul Energiei: 120.000 de consumatori erau nealimentați cu energie electrică, sâmbătă după-amiaza UPDATE

UPDATE: Ministerul Energiei a menționat că județul cel mai afectat este Vaslui și că, din punct de vedere al numărului de consumatori afectați în total, situația a fost mai „dificilă”, din cauza zăpezii apoase și a vântului puternic, comparativ cu cea din ianuarie, când numărul maxim de consumatori deconectați de la rețea a fost de 160.000 și niciun stâlp nu a fost rupt.

„Ieri (vineri), la 13:00, se înregistrau 3 linii de 220 KV cu defecțiuni, 18 linii de 120 KV căzute la pământ, 100 linii de medie total căzute, parțial 155. Consumatori: circa 320.000 deconectați, față de 160.000 în ianuarie. Vorbesc de vârfuri”, a spus Petcu.

 

Zeci de mii de persoane din judeţele Vaslui, Bacău, Iaşi şi Neamţ sunt, sâmbătă dimineaţă, fără energie electrică, majoritatea de peste 24 de ore, din cauza ninsorilor abundente şi a vântului puternic de joi şi vineri, care au provocat distrugerea reţelelor de distribuţie a energiei electrice.

Astfel, în 88 de localităţi din patru judeţe este întrerupt curentul electric în totalitate sau parţial. Cel mai afectat rămâne în continuare Vaslui, cu 48 de sate fără curent, judeţ în care au fost rupţi peste 130 de stâlpi de medie şi înaltă tensiune care urmează să fie înlocuiţi de către echipele Delgaz Grid.

„Întrucât unele conductoare sunt rupte şi există riscul să ajungă pe suprafaţa solului, Delgaz Grid atrage atenţia asupra pericolului de electrocutare şi arsuri pe care le reprezintă pentru persoanele aflate în vecinătatea acestora. Echipele companiei noastre şi ale contractorilor lucrează în continuare pentru remedierea avariilor din sistemul de distribuţie, precum şi a deranjamentelor individuale şi colective”, se arată într-un comunicat al Delgaz Grid.

Celelalte trei judeţe afectate sunt Bacău, cu 28 de localităţi fără curent, Iaşi, cu opt sate, şi Neamţ, cu patru localităţi.