Peste 80 de oi de la o stână din Timiş au fost ucise de şacali

Peste 80 de oi de la o stână din Timiş au fost găsite fără suflare vineri dimineaţă. Se pare că animalele au fost atacate de o haită de şacali. Localnicii din zonă spun că în fiecare an turmele de oi devin pradă animalelor sălbatice.

16 dec. 2016, 09:40
Peste 80 de oi de la o stână din Timiş au fost ucise de şacali

Totul s-a întâmplat la o stână din localitatea Babşa, judeţul Timiş. Proprietarul turmei a avut parte de o surpriză neplăcută vineri dimineaţă, când a intrat în staul unde își ținea animalele.

„Cred că sunt vreo 80 de oi moarte, poae mai mult. Au fost atacate azi noapte, de lupi sau de șacali. Au fost câteva sfârtecate însă cele mai multe sunt asfixiate. Probabil că s-au speriat foarte tare și s-au băgat una în alta de frică și au murit. Ce să mai facem acum, nu avem nici asigurare! Nu are cine să ne despăgubească. Rămânem cu paguba că nu avem ce face”, a declarat Alin Coșariu, proprietarul oilor, potrivit cetateanul.ro.

Locuitorii din Babșa povestesc că în fiecare iarnă turmele de oi sunt atacate de animalele sălbatice. Cel mai des fac pabuge lupii, însă în ultimii ani și-au făcut apariția și haitele de șacali, care fac pagube mai mari decât cele de lupi.

Citeşte şi Un cioban şi turma sa de oi au fost spulberaţi de un tren care circula pe ruta Buzău – Mărăşeşti