Peste 8000 de pensionari de lux ai României beneficiază de 170 de milioane de euro anual

Peste 63,78 de milioane de lei s-a plătit, în total, în luna august doar din bugetul de stat pentru pensiile de serviciu ale celor aproape 8.000 de pensionari de lux ai României. Fiecare român şi fiecare firmă care plăteşte taxe cotizează obligatoriu cu 170 de milioane de euro într-un an la pensiile de serviciu ale pensionarilor privilegiaţi, scrie economica.net. 

20 oct. 2016, 15:31
Peste 8000 de pensionari de lux ai României beneficiază de 170 de milioane de euro anual

În luna august, 7.989 de români au încasat pensie de serviciu, potrivit informaţiilor statistice publicate lunar de Casa Naţională de Pensii (CNPP). De acest privilegiu reglementat printr-o serie de legi beneficiază foşti procurori, judecători, personal civil navigant din aviaţia civilă, auditori publici externi ai Curţii de Conturi, personal diplomatic şi consular, parlamentari, personalul auxiliar din parchete şi instanţe. 

Pentru aceştia s-a plătit doar de la bugetul de stat peste 63,78 de milioane de lei în luna august, au comunicat oficialii Casei Naţionale de Pensii.

Bugetul de stat este alimentat cu banii plătiţi pe taxe şi impozite de fiecare român adult cu rezidenţa în ţară şi de firmele care plătesc impozite şi taxe. În total, puţin peste 16 milioane de români adulţi aveau la 1 ianuarie 2016 rezidenţa în România, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, transmise publicaţiei noastre. La ei se adaugă şi cele circa 800.000 de firme active din România.

Citeşte mai mult pe economica.net.