Peste 9.000 de POLIŢIŞTI şi SUTE DE RADARE, în acest weekend. Vezi zonele monitorizate

Peste 9.000 de polițiști vor acționa în weekend pe drumurile din țară cu 420 de aparate radar pentru supravegherea traficului rutier, în vederea asigurării unui climat de siguranță a cetățenilor.

23 sept. 2016, 14:27
Peste 9.000 de POLIŢIŞTI şi SUTE DE RADARE, în acest weekend. Vezi zonele monitorizate

„Cetățenii vor încerca să-și petreacă clipele alături de cei dragi, la munte, în special, astfel încât Poliția Română va fi la datorie și de data aceasta, peste 9.000 de polițiști vor acționa la nivel național, cu 420 de aparate radar. Nu toți sunt de la Poliția Rutieră, majoritatea sunt de la structurile de ordine și siguranță publică”, a declarat vineri ofițerul de presă al Poliției Române, Ramona Dabija.

Ea a precizat că se au vedere, în principal, căile de acces către stațiunile turistice montane, dar și județele de graniță, pentru că sunt încă români care și-au petrecut concediul în țară și acum se întorc acolo unde muncesc.

„Recomandăm tuturor cetățenilor să respecte regulile de circulație, să respecte semnalele colegilor noștri pe care-i întâlnesc în trafic și, în general, să aibă o conduită preventivă corectă”, a mai spus Ramona Dabija.

Potrivit Agerpres, aceasta a oferit detalii despre un program educativ desfășurat de Poliția Română, ce va avea loc sâmbătă, a cărui țintă sunt copiii.

„Mâine, în parcările magazinelor Lidl, așteptăm toți copiii să participe la un concurs pe teme rutiere — ‘Verde la educație’. Este o campanie pe care noi o derulăm deja de vreo 4 ani și în care ne propunem educarea celor mici din punct de vedere al respectării regulilor de circulație. Ei vor avea niște covorașe pe care sunt desenate semnele de circulație pe care le întâlnește un pieton în drumul lui spre școală sau în drumul spre parc sau spre casă și încercăm să îi familiarizăm pe cei mici cu semnele de circulație”, a arătat Ramona Dabija.