Peste 900 de migranţi au fost salvaţi în largul coastelor Libiei

Peste 900 de migranţi din Africa şi Asia care voiau să ajungă în Europa au fost salvaţi din largul Libiei de către Paza de Coastă , a informat un purtător de cuvânt al Marinei libiene.

17 iun. 2017, 10:36
Peste 900 de migranţi au fost salvaţi în largul coastelor Libiei

O patrulă a Pazei de Coastă libiene din Zavia (45 de km la Vest de Tripoli) a interceptat, vineri, cinci bărci pneumatice în care se aflau 906 migranţi, vineri dimineaţa, a informat generalul libian Ayoub Kacem.

Cele cinci ambarcaţiuni cu migranţi au fost interceptate la aproximatiuv 70 de km la Est de Tripoli. „98 de femei, între care şapte erau însărcinate şi 25 de copii se aflau la bordul ambarcaţiunilor pneumatice. Una dintre aceasta începuse să ia apă la bord şi era pe punctul de a se scufunda, iar un vapor din lemn rămăsese fără motor, a mai spus Kacem, potrivit 7sur7.be.

Citeşte şi Directorul Frontex avertizează: Imigraţia spre Europa îşi schimbă doar specificul şi nu se va opri

Dintre imigranţi, 44 erau pakistanezi, 40 bangladeshieni, 13 egipteni, trei libieni, 8 marocani şi mai multe persoane din alte ţări africane. Acestea au fost duse la un centru de primire din Zawia şi predate organelor de luptă împotriva migraţiei clandestine.

Traficanţii profită sistematic de aceste transporturi de migranţi vulnerabili pentru a-i exploata în diferite moduri, inclusiv ca sclavi.