Peste 99% dintre elevi au optat pentru RELIGIE, în şcolile catolice din Capitală

Peste 99 % din elevii şcolilor catolice din Bucureşti s-au înscris pentru a participa la orele de religie, a anunţat Ahiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti.

05 mart. 2015, 20:20
Peste 99% dintre elevi au optat pentru RELIGIE, în şcolile catolice din Capitală

Reprezentanţii Bisericii Catolice au afirmat că la sfârşitul lunii ianuarie i-au transmis ministrului Educaţiei, Sorin Câmpeanu, un punct de vedere privind educaţia religioasă în şcoli, susţinând că „disciplina religie trebuie să rămână parte a trunchiului comun, la nivel primar, gimnazial, liceal şi postliceal” şi propunând chiar ca religia să figureze printre disciplinele de la Bacalaureat, ca probă la alegere, potrivit Mediafax.

ORA DE RELIGIE, controverse din manual: „Dacă nu te închini în faţa bisericii, cazi bolnav la pat”

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti, Francisc Doboş, a declarat că solicitarea de a se depune cereri din partea părinţilor pentru participarea elevilor la ora de religie „i-a mobilizat pe copii şi părinţi”. „În şcolile catolice din Bucureşti, procentajul celor care s-au înscris deja pentru ora de religie a depăşit deja 99. La nivelul Capitalei, este vorba de aproximativ 1.500 de elevi„, a spus Francisc Doboş.

CITEŞTE ŞI: Mai mult de jumătate dintre elevi au optat pentru ORA DE RELIGIE