Peste o jumătate de milion de migranţi au rămas în Germania deşi li s-a respins cererea de azil

Publicat: Joi, 22 Septembrie 2016 20:55 // Actualizat: Joi, 22 Septembrie 2016 20:55 // Sursa: romaniatv.net

Aproape 550.000 de migranți cărora li s-a respins cererea de azil în Germania se află în continuare în această țară, circa trei sferturi dintre ei fiind acolo chiar de mai mult de șase ani, relevă datele furnizate joi de guvernul de la Berlin ca răspuns la o interpelare parlamentară, relatează agenția EFE.

Aproape jumătate (46,6%) dintre migranții fără drept de azil în Germania au primit un permis de reședință permanentă, întrucât autoritățile au considerat că ei s-au integrat în Germania ori că nu au legături strânse cu țările lor de origine, 34,8% au obținut un permis temporar, iar 18,6% sunt 'tolerați'. 

Referindu-se la situația celor din urmă, guvernul de la Berlin afirmă că nu a recurs la expulzarea lor din motive diverse, cum ar fi atitudinea autorităților din țările lor de origine — care nu cooperează pentru repatrierea propriilor cetățeni imigranți ilegali—, situația nesigură din țările unde migranții ar trebui repatriați și faptul că unii au venit în Germania fără acte de identitate. 

Uniunea Creștin-Socială (CSU), ramura bavareză a Uniunii Creștin-Democrate (CDU) a cancelarului Angela Merkel, și dreapta radicală Alternativa pentru Germania (AfD) consideră că aceste date arată carențele politicii germane de azil. 

'Faptul că solicitanții de azil pot ignora statul distruge încrederea cetățenilor în eficiența acestuia', a apreciat ministrul german de interne, Hans-Peter Friedrich, membru al CSU, în timp ce liderul regional de la Berlin al formațiunii naționaliste AfD consideră că migranții 'fac ce vor' în Germania. 

În această țară au ajuns anul trecut aproape 1,1 milioane de migranți, majoritatea provenind din Orientul Mijlociu, Africa și Asia. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cerere de azil Germania imigranţi migranţi
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8286
RON
04 Apr
noapte 4 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H