Peste un milion de români riscă amenzi de 300 de lei fiecare

Publicat: Vineri, 09 Decembrie 2016 11:36 // Actualizat: Vineri, 09 Decembrie 2016 11:36 // Sursa: romaniatv.net

Toţi tinerii s-au bucurat că, de la 1 ianuarie 2007,  armata nu mai este obligatorie. Din păcate, nimeni nu a mai citi legea de la articolul 2 în jos. Foarte rău! Normativul îi obligă pe tineri să meargă la centrele de recrutare pentru înscriere, iar cei care nu s-au dus până acum riscă amenzi de până la 300 de lei!

Săptămâna trecută, Mihnea Motoc, ministrul Apărării, a ţinut să sublinieze public că serviciului militar nu este obligatoriu, precizând însă, că, potrivit prevederilor legale, acesta nu este eliminat, ci doar „suspendat”. ”Constituie contravenţii următoarele fapte, dacă, potrivit legii penale, nu sunt considerate infracţiuni, comise de către tinerii chemaţi la recrutare: a) neprezentarea la comisia locală de recrutare-încorporare conform ordinului de chemare, iar în cazul când nu au primit ordin de chemare, cel mai târziu până la sfârşitul anului în care împlinesc vârsta pentru a fi recrutaţi”. Contravenţia este de maximum 300 de lei.

Conform datelor oficiale, din 2007 până acum  au împlinit vârsat de 18 ani aproxiamtiv 1.272.000 de bărbaţi. Toţi ar fi trebuit să treacă pe la centrele de recrutare teritoriale. Lucru care nu s-a întâmplat pentru că nu a ştiut nimeni, nimic. Conform unor surse din interiorul MApN, citate de Libertatea, pentru salvarea situaţiei se va invoca însă faptul că legea nu are, încă, metodologie de aplicare.

Generalul(r) Mircea Chelaru, fost şef al Marelui Stat Major al Armatei, consideră că recrutarea nu este cea mai mare problemă a apărării naţionale. ”Participarea la război nu este obţională, iar în caz de mobilizare, tinerii vor fi chemaţi sub arme degeaba, pentru că nu ştiu să le folosească”, a spus Mircea Chelaru.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
armată armata obligatorie lege volunatriat MApN Mihnea Motoc recrutare serviciu militar
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
09 dec 11:53
Răspunde | Votează email 0 email
Nume
Care este rostul armatei? Să te învețe să folosești armamentul. Păi asta se poate face sub forma unor cursuri de câteva ore. Nu văd utilitatea mersului în cadență alinierii, pasului de defilare (care oricum nu necesită mult timp să le deprinzi), a UMILIRII soldatului de către superiori. Avem nevoie de o armată de oameni umiliți, slab echipați și subnutriți sau de soldați cu mentalitate de ÎNVINGĂTORI, cum li se insuflă celor din alte țări???
1
EUR
4.8358
RON
15 Aug
noapte 19 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H