Peştele care a produs panică printre consumatori, din cauza coronavirusului. A fost scos de la vânzare din mai multe pieţe

După depistarea coronavirusului pe o masă de prelucrat somon, importat în piața angro Xinfadi, marile supermarketuri din Beijing, inclusiv Carrefour și Wumart, au eliminat somonul de la vânzare.

16 iun. 2020, 08:55
Peştele care a produs panică printre consumatori, din cauza coronavirusului. A fost scos de la vânzare din mai multe pieţe

Restaurantele cu sushi sunt de asemenea afectate și mulți au încetat să mai servească mâncăruri cu somon. O asociație de restaurante Nanjing din provincia Jiangsu a Chinei de Est a sugerat și suspendarea livrărilor de fructe de mare.

Yang Zhanqiu, director adjunct al departamentului de biologie patogenă de la Universitatea Wuhan, a declarat pentru Global Times că aceste piețe vând toate tipurile de produse alimentare şi cel mai probabil, ca urmare a mediului umed și fluxului mare de vânzători și clienți, s-au format focare ale virusului care s-au răspândit ușor ulterior.

Citeşte şi Situaţia se agravează în China. Tot mai multe cazuri de coronavirus la Beijing, oraşul a fost plasat în stare de război

Cu toate acestea, oamenii de știință au spus că nu există nicio posibilitate ca fructele de mare în sine, inclusiv somonul, să poarte noul coronavirus. Noul coronavirus afectează în principal mamiferele, iar efectele sale patologice sunt concentrate în principal în plămâni. Somonul și alte fructe de mare nu pot găzdui noul coronavirus. Nu există boli comune care pot fi răspândite de la pește la oameni.

Totuşi, ca măsură de precauţie, unele piețe din provincia Sichuan din sud-vestul Chinei și provincia Shanxi din China de Nord au suspendat, de asemenea, vânzările de somon.