Peşti Piranha prinşi în lacul de acumulare Firiza, Maramureş. Fauna lacului şi turiştii, în pericol

Un pescar din Maramureş susţine că a prins mai mulţi peşti Piranha în apele lacului de acumulare Firiza, situat la poalele Munţilor Gutâi. Bărbatul a prezentat captura pe Facebook.

22 iul. 2019, 13:28

Maramureşeanul a precizat, în postarea sa că, peştii Piranha au fost prinşi la sfârşitul săptămânii trecute, în timpul unei partide de pescuit pe lacul Firiza.

„Aseară cand am fost la pescuit am avut ocazia să prind si eu un Piranha la barajul Firiza, am auzit că au fost prinși mai mulți pești, e o surpriză pentru mine dar mă gândesc la consecințe deoarece sunt turiști care fac baie, iar acest pește este recunoscut pentru ferocitatea și dinții săi foarte ascuțiți”, a declarat un pescar pentru JurnalMM.ro

Un reprezentat al Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Maramureş, Vasile Pop, a declarat luni că în mod sigur peştele răpitor a fost eliberat intenţionat în apele lacului, cel mai probabil de către un colecţionar de peşti exotici.

„Această specie de peşte nu e specifică apelor de munte, României în general şi în mod cert un potenţial colecţionar de peşti exotici a intrat în posesia unor asemenea exemplare, pe care ulterior le-a eliberat în apele lacului, din motive necunoscute”, a spus Vasile Pop, citat de Agerpres.

Conform acestuia, prezenţa în apele lacului Firiza a peştelui din specia Piranha poate reprezenta un potenţial pericol pentru fauna lacului, dar şi pentru turiştii care ar intenţiona să facă baie.