Peter Imre, audiat de procurori în cazul partajului soţilor Patriciu

Peter Imre a fost audiat, joi, la Judecătoria Sectorului 1 în cazul partajului soţilor Patriciu. De asemenea, Dana Patriciu a răspuns întrebărilor anchetatorilor. Soţia lui Dinu Patriciu vrea sa îl pună sub interdicţie pe omul de afaceri, pe motiv ca nu ar avea discernământ.

28 feb. 2013, 12:43
Peter Imre, audiat de procurori în cazul partajului soţilor Patriciu
Peter Imre a stat, joi, aproximativ o oră de vorbă cu procurorii care se ocupă de cazul partajului soţilor Patriciu, deschis la solicitarea Danei Patriciu. La ieşirea din Judecătoria Sectorului 1, Imre nu a vrut să dea declaraţii deşi i s-au pus mai multe întrebări.
 
După audierea martorilor, procurorii vor trimite solicitarea către Institutul de Medicină Legală, iar dacă Dinu Patriciu este de acord, va fi făcută testarea psihologică. În caz contrar, această soluţie a anchetatorilor va fi dată fără testul de la IML şi va fi trimisă către judecători. Ei sunt singurii care pot să decidă dacă Dinu Patriciu are sau nu discernământ.
 
Dana Patriciu suţine că soţul ei nu ar mai avea discernământ şi cere punerea lui sub interdicţie. Dacă Dana Patriciu ar deveni tutorele omului de afaceri, ea ar avea dreptul de a controla toţi banii magnatului.

Nu este singurul front pe care Dana Patriciu încearcă să pună mâna pe banii miliardarului. Familia Patriciu este implicată într-un alt proces, de data aceasta de partaj, în care Dana Patriciu cere jumătate din averea miliardarului român, evaluată la peste 2,3 miliarde de euro. În acest proces, soţia omului de afaceri trebuie să plătească o taxă de timbru record, care se ridică la 70 de milioane de euro.

De altfel, Dana a depus o cerere de ajutor public judiciar conform căreia nu dispune de această sumă, şi că, în acest moment, singurul venit este pensia de arhitect de 3.300 de lei. 

În acest timp, Dinu Patriciu o acuză pe soţia sa, în dosarul de divorţ, de interese ascunse, după ce i-a întrebat pe medicii de la clinica din Milano dacă mai are discernământ în urma intervenţiei suferite.