Peter Szijjarto: Criza imigranţilor nu se rezolvă fără o cooperare pragmatică cu Rusia

Conflictele din spatele crizei migranților cu care se confruntă Europa și criza însăși nu pot fi soluționate fără o cooperare pragmatică cu Rusia și un dialog cu toate părțile implicate în conflictul din Siria, a declarat miercuri, pentru MTI, ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, care se află la New York.

30 sept. 2015, 20:04
Peter Szijjarto: Criza imigranţilor nu se rezolvă fără o cooperare pragmatică cu Rusia

”Este timpul să renunțăm la iluzii naive”, a afirmat șeful diplomației ungare, potrivit căruia cooperarea cu Rusia este esențială pentru rezolvarea crizei migranților, întrucât Siria este una dintre principalele surse ale afluxului de refugiați către Europa.

Szijjarto urmează să aibă o intervenție în dezbaterea Consiliului de Securitate al ONU consacrată combaterii terorismului și soluționării conflictelor din Orientul Mijlociu și Africa de Nord, dezbatere moderată de ministrul de externe rus Serghei Lavrov.

Citeşte şi Lovituri aeriene împotriva Statului Islamic: John Kerry ironizează criticile Rusiei

”Măsurile majore adoptate în încercarea de a rezolva conflictul sirian au fost ineficiente, astfel încât trebuie să rezolvăm acest conflict prin câte un pas mai mic de fiecare dată”, a spus oficialul ungar.

Dând ca exemplu acordul privind programul nuclear iranian, Peter Szijjarto a accentuat că singura modalitate prin care comunitatea internațională poate răspunde schimbărilor globale este ca părțile implicate să își asume partea lor de responsabilitate.

”Trebuie să spunem clar” că persecuțiile și crimele contra creștinilor în Orientul Mijlociu nu pot rămâne nepedepsite, iar Curtea Penală Internațională trebuie să investigheze aceste fapte, a încheiat ministrul de externe al Ungariei.