Peter Szijjarto susţine că imigraţia este un PERICOL FATAL

Ministrul ungar de Externe cataloghează imigraţia drept un "pericol fatal". Atentatele din ultimii ani au clarificat că, în Europa, imigraţia "implică ameninţarea terorismului şi un pericol fatal", a declarat, joi, ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, marcând doi ani de la o serie de atacuri teroriste comise la Bruxelles, relatează agenţia MTI.

22 mart. 2018, 11:52
Peter Szijjarto susţine că imigraţia este un PERICOL FATAL

La 22 martie, 32 de persoane au murit, iar alte 340 au fost rănite, în urma a trei explozii comise în Bruxelles, fiind cel mai sângeros atac terorist din istoria Belgiei.

În acest context, oficialul ungar consideră că, spre deosebire de imigraţie, dreptul la o viaţă sigură reprezintă un drept de bază.

Citeşte şi Atenţionare de călătorie. Ungaria impune restricţii de circulaţie pentru camioane în perioada Sărbătorilor Paştelui catolic

Acesta a adăugat că este „inacceptabil şi intolerabil” că unii lideri europeni încearcă să transforme drepturile imigranţilor într-o prioritate, în detrimentul celor ale cetăţenilor europeni.

Peter Szijjarto a declarat în urmă cu o săptămână că Ungaria va susţine doar o poziţie a Uniunii Europene care subliniază faptul că imigraţia este un proces periculos, care trebuie oprit.