Petiţia pentru reglementarea serviciilor Uber, Bolt şi Clever, semnată de peste 200.000 de oameni, în mai puţin de două zile

Peste 200.000 de oameni au semnat petiţia pentru reglementarea de urgenţă a serviciilor de ridesharing, în mai puţin de două zile de la lansare, iar în acest context Asociaţia Coaliţia pentru Economia Digitală solicită Guvernului "să arate că a auzit vocea consumatorilor" şi să publice "chiar azi" proiectul de ordonanţă de urgenţă care reglementează aceste servicii.

22 mai 2019, 17:00
Petiţia pentru reglementarea serviciilor Uber, Bolt şi Clever, semnată de peste 200.000 de oameni, în mai puţin de două zile

Peste 200.000 de oameni au semnat petiţia pentru reglementarea de urgenţă a serviciilor de ridesharing, în mai puţin de două zile. Solicităm Guvernului să arate că a auzit vocea consumatorilor şi să publice chiar azi proiectul de OUG promis. Am transmis acest mesaj şi reprezentanţilor Guvernului în cadrul unei noi întâlniri avute azi, a şasea din ultimele două luni, unde am discutat aspecte tehnice privind viitoarea reglementare„, se arată într-o declaraţie de presă a Asociaţiei.

Potrivit sursei citate, efectele acestei lipse de reglementare s-au regăsit în faptul că mii de şoferi nu mai au venituri şi în costuri chiar triple pentru cei care apelează la serviciile Uber, Clever şi Bolt.

Între timp, simţim cu toţii efectele ordonanţei de modificare a Legii taximetriei: mii de şoferi nu mai au astăzi niciun venit şi 2,5 milioane de utilizatori fie nu pot găsi o maşină, fie trebuie să plătească costuri şi de până la de trei ori mai mari. Credem că urgenţa este întrutotul justificată. Fiecare zi care trece fără o decizie din partea Guvernului afectează direct milioane de oameni„, susţine Asociaţia.

Citeşte şi O tânără ar fi plătit aproape 200 de lei pe o cursă efectuată cu Bolt, în Cluj

Asociaţia Coaliţia pentru Economie Digitală este o organizaţie independentă care reprezintă principalele companii de ridesharing şi e-hailing din România, Uber, Bolt şi Clever.

Asociaţia a lansat petiţia #continuam, o iniţiativă dedicată celor care doresc ca serviciile moderne de transport urban să continue să funcţioneze în România. Potrivit unui comunicat al asociaţiei, remis luni AGERPRES, petiţia poate fi semnată la adresa https://www.continuam.ro/ unde sunt disponibile toate informaţiile despre situaţia din acest moment de pe piaţa de ridesharing şi e-hailing.