Petiţie online pentru SALVAREA ULTIMULUI URS POLAR din Argentina FOTO

Arturo, ultimul urs polar din Argentina, aflat la grădina zoologică Mendoza, nu se simte bine. La doi ani de la moartea tovarăşului său de cuşcă, Arturo Arturo a intrat într-o anumită stare de depresie şi manifestă un comportament din ce în ce mai anormal.

14 iul. 2014, 12:05

Experţii apreciază că singurătatea şi condiţiile din Argentina sunt cauzele stării sale, nu în ultimul rând pentru că animalul, care ar trebui să trăiască la minus 40 de grade, este ţinut la temperaturi ce pot depăşi plus 40 de grade, potrivit Agerpres.

Iubitorii de animale din Argentina şi reprezentanţi ai organizaţiilor reprezentative au declanşat în urmă cu mai multe luni o campanie pentru mutarea lui Arturo la o grădină zoologică din Canada, într-un habitat apropiat de condiţiile naturale în care trăiesc urşii polari. În acest sens a fost iniţiată o petiţie online, care a fost semnată de peste 25.000 de semnatari. În petiţie este evocat cazul unui alt urs polar din Argentina, Winner, de la grădina zoologică din Buenos Aires, care a murit din cauza temperaturilor ridicate.

Nu este primul demers de acest gen care se face pentru mutarea lui Arturo, profesoara Maria Fernanda Arentsen de la Universitatea din Saint-Boniface a încercat să declanşeze demersurile pentru transferul ursului polar însă s-a descoperit că responsabilii grădinii zoologice nu păstrează în mod corespunzător documentele cu istoricul animalului. Pentru transferul ursului în Canada, agenţia canadiană responsabilă solicită documente din ultimii trei ani.

Soarta lui Arturo pare să fie astfel pecetluită, cu atât mai mult cu cât unii experţi au apreciat că ursul, de 29 de ani, este prea bătrân şi cu o sănătate prea fragilă pentru putea fi mutat de la grădina zoologică din Argentina. Dar un membru al unei mişcări ecologiste a declarat pentru Fox News că evaluarea pe care experţii au făcut-o a fost vizuală, de la distanţă. Aşa că rămâne speranţa unei reuşite cu ajutorul petiţiilor online.