Lovitură TERIBILĂ pentru proprietarul Pro TV. Cum a pierdut 2,5 MILIARDE USD în 2020

Petr Kellner, proprooetarul postului de televiziuen Pro TV, se confruntă cu mari probleme în China din cauza creditelor de consum. Averea cehului a scăzut ăn 2020 cu 2,5 miliarde USD.

01 iun. 2020, 09:09
Lovitură TERIBILĂ pentru proprietarul Pro TV. Cum a pierdut 2,5 MILIARDE USD în 2020

Petr Kellner a fost lovit atât de prăbuşirea creditării de consum, cât şi de pandemia de coronavirus, anunţă Bloomberg, conform Business Magazin. Cele două probleme l-au costat pe miliardarul ceh aproape 2,5 miliarde de dolari din ianuarie şi pânăîacum.

În noiembrie, compania Home Credit, controlată de Petr Kellner, a venit cu un plan pentru o listare de 1,5 miliarde de dolari în Hong Kong, după ce investitorii au cerut o evaluare mai scăzută. Acum, încetinirea economică a Chinei şi reducerea creditării, urmate de măsuri dure de izolare, adaugă presiune extrem de mare pe firma miliardarului chinez, care are expunere fix pe piaţa chineză a creditelor.

PROTV s-a vândut pe 2,1 miliarde de dolari. Cine este noul proprietar

Averea lui Petr Kellner, care acum a ajuns la 10 miliarde USD, a scăzut cel mai mult anul acesta dintre toţi miliardarii est-europeni din afara Rusiei, în mare parte din cauza pierderii de 1,5 miliarde de dolari a valorii participaţiei sale în Home Credit.

Petr Kellner a semnat anul trecut tranzacţia de 2,1 mld. dolari prin care cumpără grupul media CME, inclusiv Pro TV, iar acum aşteaptă aprobările organismelor de reglementare din fiecare ţară pentru această achiziţie. În vârstă de 55 de ani, Petr Kellner este cel mai bogat om din Cehia.

În România, miliardarul ceh are în acest moment afaceri în real estate.