Petre Cozma, mesaj CUTREMURĂTOR. „În fiecare seară mă gândesc la SINUCIDERE”

Petre Cozma, tatăl fostului handbalist Marian Cozma, ucis acum şase ani la Veszprem, în Ungaria, nu a trecut nici acum peste moartea fiului său.

23 feb. 2016, 17:46
Petre Cozma, mesaj CUTREMURĂTOR. „În fiecare seară mă gândesc la SINUCIDERE”

Tragedia care l-a încercat o să-l bîntuie până la finalul vieţii pe Petre Cozma.

„Eu nu mai sunt om! Ţiganii ăia m-au distrus. Dar Dumnezeu le va aşeza pe toate. Sunt ferm convins de acest lucru”, a spus Petre Cozma pentru Fanatik.

„M-am gândit în fiecare seară la sinucidere! Dar soţia, fetele, nepotul, tot ce se întîmplă la sală, m-au ţinut mereu trez. Recunosc că m-am gândit să-mi pun capăt zilelor. Îi spuneam soţiei: «Moaţă, am obosit! Nu mai pot!». Doi, trei ani numai la asta m-am gândit. A fost greu şi este în continuare. Dar îmi duc crucea până la capăt”, a mărturisit Petre Cozma.

CITEŞTE ŞI Petre Cozma este DISPERAT. Ce se întamplă cu UCIGAŞII lui Marian Cozma

„E o mare tâmpenie să spui că timpul vindecă rănile, că rezolvă tot. O prostie! Eu şi familia mea nu o să ne revenim niciodată din această tragedie. Ţiganii ăia ne-au distrus pe viaţă” – Petre Cozma

Tatăl fostului handbalist se deplasează cu foarte mare greutate, iar soţia nu mai aude: „Din cauza diabetului şi operaţiilor pe care le-am suferit la coloană am mari probleme cu genunchiul, cu articulaţiile. Dumnezeule, mi-e frică să nu ajung ca Viorel Turcu… Am diabet 385. Nu mai pot nici să merg. Fac câţiva metri şi trebuie să mă odihnesc… Dar mă chinui să continui… Şi eu, şi soţia. Săraca, a surzit de tot! Dar supravieţuim cu pastile. Ce putem face? Mergem mai departe, deşi ne este incredibil de greu”.

Marian Cozma se afla ân noaptea de 7 spre 8 februarie 2009 în discoteca Patriota Lokal din Veszprem, alături de câţiva colegi de echipă. Sărbătoreau împreună naşterea copilului unuia dintre ei. S-a iscat o altercație. Trei rromi maghiari l-au atacat și l-au înjunghiat de trei ori în inimă. A apucat să iasă din discotecă și a murit pe caldarâm până să vină Salvarea. Avea numai 26 de ani. Ivan Pesic și Zarko Sesun, colegii lui Marian Cozma de la Veszprem, au fost și ei implicați în conflict, însă, din fericire, au scăpat cu viață. Cei trei agresori au primit pedepse cu închisoarea: Ivan Sztojka ispăşeşte o pedeapsă de 13 ani, în timp ce Sandor Raffael şi Gyozo Nemeth sunt condamnaţi la câte 18 ani în spatele gratiilor.