Petre Daea a făcut anunțul aşteptat de toţi românii. Ce se va întâmpla, de fapt, cu sectorul de morărit și panificație

Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a făcut un anunț important legat de industria de morărit și panificație. Cantitatea de grâu a României a fost principala temă de discuție a ședinței de marţi de la MADR.

02 aug. 2022, 22:04
Petre Daea a făcut anunțul aşteptat de toţi românii. Ce se va întâmpla, de fapt, cu sectorul de morărit și panificație
Petre Daea a anunţat ce se va întâmpla, de fapt, cu sectorul de morărit și panificație

Petre Daea a făcut anunțul aşteptat de toţi românii. La sediul MADR s-a discutat despre modul în care seceta a afectat majoritatea culturilor de cereale din țară, dar ministrul Petre Daea a dat asigurări că România nu duce lipsă de grâu, așa cum se credea inițial, fiind posibile și exporturile, potrivit contractelor care au fost încheiate până în acest moment.

Ce se întâmplă cu prețul pâinii. Anunț de ultimă oră al ministrului Petre Daea

Petre Daea a dorit să îi asigure pe reprezentanții sectorului de morărit și panificație că nu au de ce să își facă griji, deoarece rezerva țării va permite o desfășurare normală a activității. Ministrul a anunţat însă o ședință săptămânală cu reprezentanții diferitelor sectoare de activitate, care să îi prezinte date clare și exacte, pentru stabilirea măsurilor necesare care să elimine eventualele riscuri.

Petre Daea, după ce s-a recoltat tot grâul: „O sa avem pâine anul asta. Producţia e sub cheie”

„Ministrul Petre Daea a dat asigurări că în acest moment există pe piață o cantitate de grâu suficientă pentru a acoperi necesarul pentru industria de panificație, precum și pentru acoperirea cantităților contractate la export. De asemenea, a transmis participanților necesitatea de a prezenta date veridice, care să ofere stabilitate în piață și a subliniat că toate deciziile MADR sunt luate în urma consultării cu toți actorii implicați: producători, comercianți și procesatori”, este mesajul de pe pagina oficială de Facebook a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.