Petre Daea a învins COVID și a fost externat: „Sunt oameni care vin pe picioare și pleacă în saci”

Petre Daea a învins COVID-ul. Fostul ministru al Agriculturii din guvernele PSD s-a externat astăzi din Spitalul Matei Bals, acolo unde a fost internat în urma infectării. Daea le-a multumit medicilor care l-au tratat și a povestit întreaga experientă la România TV.

24 dec. 2020, 16:29
Petre Daea a învins COVID și a fost externat: „Sunt oameni care vin pe picioare și pleacă în saci”

Petre Daea a mărturisit că se simte norocos că e unul dintre învingători, dar că pentru alți oameni experiența e un adevărat coșmar.

„Am trecut și eu prin tunelul încercării umane prin care multe ființe omenești trec, indiferent de granițe, indiferent de loc, indiferent de vârstă. Sigur că sunt multe de spus și sunt învățăminte pentru fiecare. De aceea, acum, când sunt în casă, după o externare în urma unor intervenții medicale, cu profesionalismul cunoscut de la Matei Balș, ocazie cu care vreau să le mulțumesc tuturor acelora care sunt îmbrăcați în halate albe. Toți se luptă cu acest virus nevăzut. Eu am fost victima acestui virus, iar organismul și medicația necesară m-au purtat pe drumul învingătorului. Din nefericire, sunt oameni care vin pe picioare și pleacă în saci”, a declarat fostul ministru la RTV.

Petre Daea: „Ești ca în război, când pleci la luptă”

„E greu de explicat suferința oamenilor de acolo. M-am întâlnit și cu oameni cunoscuți pe care cu greu i-am recunoscut când ne-am întâlnit în salonul suferinței. Este greu și n-aș vrea să intru în zona în care să-i înspăimânt pe unii sau pe alții. Acum, în aceste momente, descoperi caractere și prieteni. Virusul nu stă la semafor. Noi trebuie să ne ferim de el cu măsurile de protecție. Ești ca în război, când pleci la luptă. Eu, fiind un soldat care a făcut armata, vă spun că trebuie purtată vesta antiglonț”, a adăugat fostul ministru.