Petre Daea, audiat ca martor în dosarul instrumentat de DNA lui Adrian Chesnoiu

Fostul ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu a fost audiat luni dimineaţă, mai puţin de o oră, la DNA Timişoara, în dosarul în care este urmărit penal. Predecesorul său are doar calitatea de martor.

21 iul. 2022, 13:28
Petre Daea, audiat ca martor în dosarul instrumentat de DNA lui Adrian Chesnoiu

UPDATE: Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat joi, la Digi24, că nu dorește să facă niciun fel de declarație pe tema chemării sale la DNA în calitate de martor. „Orice intrebare pe aceasta tema nu are raspuns de la ministrul Agriculturii. Ne pierdem timpul. Va dau raspuns la orice intrebare pe domeniul agriculturii, oricand, la orice ora. Va rog sa intram in acest dialog, altminteri…”, a spus Daea.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea (PSD), a fost chemat de DNA să fie audiat, vineri, în calitate de martor, în dosarul predecesorului său Adrian Chesnoiu.

Fostul ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu a fost audiat luni dimineaţă, mai puţin de o oră, la DNA Timişoara, în dosarul în care este acuzat că a intervenit în cazul unor concursuri de angajare şi care a dus la demisia sa din funcţie. DNA a anunîat începerea urmăririi penale în cazul său, după ce Camera Deputaţilor a avizat cererea de ridicare a imunităţii sale.

STENOGRAME Adrian Chesnoiu, acuzat de DNA că i-ar fi dat subiectele pentru concursul de angajare „pilei” lui „nea Petrică”. Reacţia lui Petre Daea

Conform DNA, ”în perioada 09 februarie – 11 aprilie 2022, ministrul ar fi determinat o persoană din subordine, la vremea respectivă membru în mai multe comisii de examinare, să-i furnizeze unui coleg (persoană de încredere a ministrului) o parte din subiectele concepute pentru probele scrise ce urmau a fi susţinute cu ocazia organizării a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi de: consilier clasa I, şef serviciu, director executiv adjunct şi director executiv ai unor direcţii judeţene”.

Subiectele ar fi ajuns ulterior la patru candidaţi “agreaţi” dintre care, în urma susţinerii probelor scrise şi orale, doar trei au promovat concursurile respective.

Adrian Chesnoiu, urmărit penal de DNA. Ce acuzaţii îi aduc procurorii fostului ministru al Agriculturii

La intervenţia directă a ministrului, în cazul unuia dintre candidaţi, membrii comisiei ar fi fost nevoiţi să-l promoveze pe acesta în condiţiile în care nu obţinuse un punctaj corespunzător. Ca urmare a acestui demers, persoana respectivă a fost numită în funcţia de şef serviciu, obţinând până în prezent venituri salariale în valoare de 33.782 lei.

Plenul Camerei Deputaţilor a avizat, în 28 iunie, Cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de ridicare a imunităţii lui Adrian Chesnoiu.