Petre Daea, către o jurnalistă care îi pune o întrebare în engleză: „I want conversation in my language! OK?”

Prezent în Praga, la Consiliul Informal „Asigurarea securităţii alimentare”, alături de miniştrii agriculturii din ţările Ununii Europene, Petre Daea a refuzat să răspundă unei jurnaliste care voia să-i ia un interviu în limba enegleză.

20 sept. 2022, 15:19
Petre Daea, către o jurnalistă care îi pune o întrebare în engleză: „I want conversation in my language! OK?”

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a refuzat să răspundă întrebărilor unei jurnaliste care a încercat să discute cu el în limba engleză.

Prezent în Praga, la Consiliul Informal „Asigurarea securităţii alimentare”, alături de miniştrii agriculturii din ţările Ununii Europene, Petre Daea a fost interpelat de o jurnalistă care l-a întrebat în limba engleză: „What do yo want to…”.

Citeşte şi: Petre Daea: „Mâncăm ce am produs. Am mai spus, lăsaţi greierii să cânte şi să fim consecvenţi cu mâncarea noastră”

Doar că jurnalista nici nu a apucat să termine întrebarea, că Daea a întrerupt-o: „I want conversation in my language! OK? In Romanian..” / Vreau să discut în limba mea. Ok? În română, potrivit Antena 3.

A urmat întrebarea în limba engleză pusă de reporter: Aţi prezentat azi la întâlnire trei subiecte principale în agendă, care este prioritatea dumneavoastră?.

Citeşte şi: Petre Daea caută soluţiile viitoare care să contribuie la reducerea foametei în lume

Ministrul Daea a răspuns în limba română: „Vreau să-l felicit pe domnul preşedinte…”