Petre Daea îşi vede visul împlinit. Un proiect PSD dă liber la vânătoarea de cormorani

Publicat: Luni, 07 Octombrie 2019 08:44 // Actualizat: Luni, 07 Octombrie 2019 08:44 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a reuşit să convingă mai mulţi parlamentari PSD de efectele negative ale cormoranilor asupra domeniului piscicol. Astfel, Mai mulţi parlamentari PSD au iniţiat un proiect de lege care va permite vânătoarea cormoranului mare.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a făcut remarcat în timpul preşedinţiei rotative a Consiliului UE, cu discursul despre cormorani. Ministrul a afirmat în Parlamentul European că în România cormoranii fac baie în piscine, referindu-se la numărul mare al acestora.

Conform Profit.ro, iniţiatorii arată că directivele europene privind conservarea păsărilor sălbatice au condus la ”o exagerată creştere a populaţiilor de cormorani în România, care au invadat zone din afara ariilor de creştere tradiţionale (Delta Dunării şi cursul Dunării), ajungând în regiuni unde nu erau întâlnite anterior”.

De asemenea, conform expunerii de motive, deşi împotriva lor au fost folosite plase, tunuri cu gaze sau radiofrecvenţe, laser, sperietori de ciori, au devenit ineficiente, pentru că ”aceste păsări, deosebit de inteligente, se obişnuiesc cu ele, se adaptează şi nu se mai sperie”. Iniţiatorii proiectului invocă şi ”instalarea stresului Ia peşti”, cu influenţă negativă asupra greutăţii şi implicit a producţiei.

Parlamentarii PSD propun modificarea Legii vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic, prin excluderea cormoranului mare din fauna sălbatică în cazul căreia vânătoarea este interzisă, vânătoarea urmând să fie permisă anual în perioada 1 septembrie - 28 februarie.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cormorani petre daea PSD
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8750
RON
25 Sep
noapte 17 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H