Petre Daea, prins cu ocaua mică. A cumpărat produse locale pe care le-a înapoiat după plecarea presei. „M-am trezit cu produsele în căsuță”

Ministrul Agriculturii Petre Daea a deschis, duminică, cea de-a XVI-a ediţie a Târgului „Toamna Buzoiană”, ocazie cu care a cumpărat produse de la aproape toţi comercianţii prezenţi în prima zi a târgului de produse agricole. Nu le-a luat însă şi acasă.

27 sept. 2022, 13:36

Petre Daea a vizitat un târg de produse agro-alimentare, Toamna Buzoiană. Ca de obicei, însoțit de presă, s-a dat în spectacol, a făcut declarații și a cumpărat în masă produse de la producătorii locali, pungi după pungi, de la aproape fiecare gheretă sau tarabă. “Foarte bune toate produsele, îi salut cu respect pe toți”, zicea domnul Daea.

Daea a trecut însoţit de primarul Buzăului şi de directorul Direcţiei Agricole Buzău pe la toate standurile producătorilor de unde nu a plecat cu mâna goală dar a refuzat categoric orice „atenţie”, susţinând că vrea să plătească pentru absolut tot ceea ce a ales să ia de pe tarabe.


Petre Daea a răbufnit la Bruxelles! Ministrul Agriculturii vrea mai multe „bălţate” şi mai puţini urşi şi oferă bani frumoşi pentru fiecare cap de vacă din fermele românilor
„Până acum, nu suntem nici la jumătatea turului, a cumpărat de vreo cinci milioane de lei vechi”, a estimat aghiotantul. La un moment dat, de la atâtea cumpărături, Petre Daea a rămas fără bani și i-a cerut șefului de la Direcția Agricolă Județeană împrumut: “n-am la mine nici 5 lei, șefu’.”

Dar după ce umplea plasele pentru poze și filmări, domnul ministru le dădea unui șef local, care le distribuia înapoi la producători.

“M-am trezit cu produsele în căsuță, mă așteptam ca ministrul să consume produsele noastre. Nu este normal să ne înjosească în fața presei că achiziționează de la noi, iar apoi să ni le înapoieze. Nu ne-a ajutat cu nimic că ni le-a înapoiat, ba chiar ne-a întristat comportamentul său!”

Petre Daea a cumpărat de la toate tarabele câte ceva la un târg din Buzău FOTO şi VIDEO

Conform presei, ministrul Agriculturii a cumpărat mai multe kilograme de usturoi dat fiind numărul mare de producători pentru care a scos din buzunar 15 sau 20 de lei pentru un kilogram, dar şi roşii cu 5 lei kilogramul, ardei kapia la 8 lei kilogramul, miere şi alte specialităţi apicole inclusiv un fagure pentru care a plătit 150 lei, mere roşii la 4 lei kilogramul, brânză la 45 lei kilogramul, cârnaţi de Pleşcoi la 37 lei kilogramul, pastramă de oaie 45 lei, sirop, tuică, vin sau pepeni dar şi o lingură mare de lemn pentru care a plătit 30 de lei.