Petre Daea: Tot timpul fac balet cu mintea, pentru că o am la mine. Nu obosesc. Eu sunt ca panoul fotovoltaic. Mă încarc dacă e soare

Ministrul agriculturii, Petre Daea, a afirmat că anul 2022 a fost unul foarte greu din cauza războiului, a climei, dar şi a efectelor pandemiei. Daea a afirmat că a reuşit să treacă totuşi cu bine pentru că tot timpul face balet cu mintea, pentru că o are la el. Ministrul Agriculturii a menţionat că nu oboseşte, deoarece este ca „panoul fotovoltaic”, se încarcă de la soare, iar noaptea are energie de peste zi.

01 ian. 2023, 23:39
Petre Daea: Tot timpul fac balet cu mintea, pentru că o am la mine. Nu obosesc. Eu sunt ca panoul fotovoltaic. Mă încarc dacă e soare

„În cei 54 de ani de activitate, nu a fost un an mai greu ca acesta. Anul 2022 a fost cel mai greu an din activitatea mea, un an extraordinar din punct de vedere climatic. Un an cu foarte multe probleme”

, a spus ministrul Agriculturii, Petre Daea, la Antena 3.

Ministrul agriculturii a vorbit şi despre familia sa şi felul în care a crescut.

„Am crescut într-o familie săracă care s-a gândit să facă câte ceva în fiecare zi în așa fel încât să înveţe copii. Tot timpul am muncit și muncesc”, a spus Petre Daea.

Citeşte şi: Petre Daea nu concepe ca românii să mânance gândaci: „Mai vezi gândaci de bucătărie şi pe scările blocului / Cum dracu să îl bagi pe ăsta în gură?”

Ministrul Agriculturii a mărturisit că de Sărbători îi place să mănânce preparate tradiţionale. „Dacă faci o sarma, mâncăm o sarma. Dacă faci o răcitură, mâncăm o răcitură. Dacă este o carne pe gratăr, dacă este una la ceaun, mâncăm. Cum să nu mănânci?”, a explicat ministrul Agriculturii.

Daea a mărturisit că ştie să gătească, însă nu are timp. „Eu de toate fac pentru că am învăţat de la muma. Mă lăsa acasă. Găseam şi lemne să aprind focul, scoteam şi apa din fântână să fac mămăliga, găseam şi făina să o învârtesc, găseam şi lingura de lemn să nu se prindă şi ştiam să fac. Te învaţă nevoia şi te învaţă dorinţa de a trăi şi a fi bine. Eu am avut şi nevoie pentru că eram copil sărac. Am avurt şi dorinţa de a fi bine, am avut şi plăcerea de a face, am avut şi dragoste de fraţi, dragoste faţă de părinţi, într-un cuvânt am făcut ceea ce trebuia şi sunt foarte, foarte mulţumit”, a povestit Daea.

Citeşte şi: Petre Daea despre scumpiri şi plafonarea preţurilor: „Am putut vedea că Austria nu este un exemplu”

Acesta a fost întrebat dacă nu îl sună soţia să vină acasă mai devreme.

A obosit să mă mai sune. Tot timpul îi răspund. Eu răspuns la telefoane şi la 12 noaptea, cu atât mai mult la soţie. A fost şi cazul la dumneavoastră de la televizor, ajunsesem acasă şi aşezasem capul pe pernă şi telefonul pus pe pernă a început să mă întrebe. M-am dezmeticit repede”, a afirmat ministrul PSD.

Chestionat despre faptul că a fost acuzat că face balet în lanul de porumb, Petre Daea a răspuns: „Tot timpul fac balet cu mintea. Să ştiţi că fac balet cu mintea tot timpul pentru că o am la mine. Nu obosesc”.

„Eu sunt ca panoul fotovoltaic. Mă încarc dacă e soare, iar noaptea am energie de peste zi. Aşa că nu stau deloc. Funcţionez tot timpul cu gândul că îmi fac datoria faţă de misiunea pe care mi-au încredinţat-o, prin decizie politică, prin decizie administrativă, prin orice. În momentul când te-ai aşezat pe scaunul răspunderii ministeriale să ştii că eşti responsabil pentru tot, iar tu eşti primul lucrător în minister şi nu altceva, a conchis Petre Daea.