Petre Magdin a suferit un atac cerebral

Muzician și fost prezentator al televiziunii publice, gazda celebrelor ”Întâlniri de la Miezul nopții”, Petre Magdin a suferit un atac cerebral. Starea muzicianului este momentan stabilă, dar situația critică nu a trecut, artistul întâmpinând dificultăți locomotorii. Doar încurajările fanilor îi pot salva viața, spun apropiații artistului.

13 iun. 2017, 06:18
Petre Magdin a suferit un atac cerebral

Cel care a fondat în anii ’70 trupele Modern Grup și Dixie, mister „Bună seara, prieteni!” a fost diagnosticat în urma atacului vascular-celebral cu arteoscleroză și are nevoie de un moral bun pentru refacerea sa, venit mai ales din partea acelora pe care charismaticul artist i-a educat muzical, în adevăratul sens al cuvântului.

Cel mai iubit rocker și prezentator de televiziune în rândul tinerilor de după Revoluție a ieșit din viața publică dezamăgit de fostele conduceri ale TVR, care i-au refuzat proiectele sale, asta după o prodigioasă carieră în instituția amintită, și s-a retras discret, departe de zarva Capitalei și de evenimentele muzicale pe care le-a susținut ani la rând, preferând o viață boemă într-un sat vâlcean, alături de soția sa, Ana, marea lui iubire. Loc de vis unde s-a izolat pentru munca sa, aceea de a-și pregăti reîntoarcerea între iubitorii muzicii – un dublu album de autor.

Petre Magdin, un nume foarte cunoscut în lumea rockului românesc al anilor 90, a suferit un atac cerebral. Starea sa este momentan stabilă, dar situaţia este în continuare critică, acesta având dificultăţi locomotorii.

Născut pe 29 august 1943, în localitatea Pesac, judeţul Timiş, unde a copilărit şi a urmat clasele primare, Petre Magdin a făcut parte din Modern GroupOrchestra Petre Magdin şi a susţinut numeroase aranjamente muzicale pentru numeroşi artişti români precum Dida Drăgan, Mihai ConstantinescuMihaela RunceanuMirela Voiculescu şi alţii.

Ca realizator de emisiuni de televiziune, special dedicate rock’roll-ului, dintre care cea mai cunoscută fusese Întâlnirea de la miezul nopţii, Petre Magdin s-a remarcat prin promovarea trupelor româneşti.