Petrecere cu manele pe soclul statuii lui Alexandru Ioan Cuza de la Iaşi. Cum s-au distrat tinerii de Ziua Naţională a României

Un grup de tineri din Iaşi a sărbătorit într-un mod inedit Ziua Naţională a României. Aceştia au dansat pe manele, chiar pe soclul statuii lui Alexandru Ioan Cuza.

03 dec. 2021, 22:03
Petrecere cu manele pe soclul statuii lui Alexandru Ioan Cuza de la Iaşi. Cum s-au distrat tinerii de Ziua Naţională a României

Petrecere cu manele de Ziua Națională. Mai mulţi tineri au fost surprinşi în timp ce dansau pe manele, chiar pe soclul statuii lui Alexandru Ioan Cuza de la Iași.

Petrecere cu manele pe soclul statuii lui Alexandru Ioan Cuza

Tinerii au fost filmaţi în timp ce se distrau pe manele chiar pe soclul statuii lui Alexandru Ioan Cuza, primul domnitor al Principatelor Unite și al statului național România.

Citeşte şi Ilie Năstase a răbufnit chiar pe patul de spital. Fostul tenismen a făcut anunțul de Ziua Națională a României: Mi-aș da mâna dreaptă cu care am jucat tenis!

Imaginile au fost surprinse în Piaţa Unirii din Iaşi, chiar de Ziua Naţională a României. Filmuleţul s-a răspândit rapid pe reţelele de socializare. Poliţiştii s-au autosesizat şi au deschis dosar penal pentru profanarea monumentelor publice, potrivit digi24.

Gafă de proporții la Târgu Ocna, de Ziua Națională a României. Imnul Republicii Socialiste România, intonat din greșeală!

Situație hilară la Târgu Ocna. La festivitățile închinate Zilei Naționale a fost intonat atât imnul de stat, cât și imnul Republicii Socialiste România.

Primarul Cristian Aurelian Ciubotaru a găsit repede o explicație și spune că a fost folosit cântecul original, compus de Ciprian Porumbescu, și nu varianta imnului RSR, care are textul modificat.

La ceremonia organizată în centrul orașului au participat mai mulți oficiali, iar totul a durat în jur de o oră, timp în care s-a auzit inclusiv melodia Trei Culori, care a fost folosită ca imn de stat al României înainte de 1989, cu textul modificat.

„Să nu deformăm realitatea. Orașul-stațiune Târgu Ocna este încărcat de istorie și tradiția este ca să se organizeze ziua națională a României de 1 decembrie. Evenimentul de anul acesta a fost transmis live și pe canalul de Facebook a orașului Târgu Ocna și înregistrarea este publică. La manifestare au fost și alte persoane care probabil au înregistrat și transmis acțiunea desfășurată în oraș.

În cadrul evenimentului, lucrurile au decurs astfel: salutul meu de deschidere, a fost introdus drapelul României care a fost primit în dar de la niște distinși oficiali zilele trecute când ne-au vizitat stațiunea.

Pe momentul când a sosit drapelul a fost derulată melodia «Trei culori», scrisă de poetul Ciprian Porumbescu. După care eu am transmis și a fost intonat live imnul de stat al României, «Deașteaptă-te, române!», de către o distinsă colaboratoare a centrului cultural. Melodia nu a fost acel imn modificat, fostul imn din perioada comunistă”, a declarat acesta, pentru Digi 24.

„Tricolorul”, cunoscut și sub numele „Trei culori”, a fost imnul național al Republicii Socialiste România din anul 1977 și până la Revoluția din 1989. A fost înlocuit cu „Deșteaptă-te, române!”, cântec patriotic compus în perioada Revoluției de la 1848.

Imnul de Stat al R.S.R. are același titlu și aceeași muzică cu cântecul original compus de Ciprian Porumbescu, dar are un text modificat.

Citeşte şi Mesajul Patriarhului Daniel de Ziua Naţională a României 2021. „Unitatea naţională este simbol al demnităţii poporului român”

 


loading...