Petrecere încheiată într-o baie de sânge. 11 persoane au fost asasinate, inclusiv un minor

Un atac armat asupra participanţilor la o petrecere din Mexic s-a soldat sâmbătă cu cel puţin 11 morţi, transmite dpa.

01 mart. 2021, 16:39
Petrecere încheiată într-o baie de sânge. 11 persoane au fost asasinate, inclusiv un minor

Cadavrele a zece bărbaţi cu răni de gloanţe au fost găsite pe trotuar„, a comunicat procuratura din statul Jalisco. În casa unde avea loc petrecerea a fost descoperit un minor mort, de asemenea lovit de gloanţe. O femeie şi un copil au fost răniţi de focurile de armă trase dintr-o camionetă, după cum relatează Deutsche Welle. În total, 11 persoane au fost asasinate.

Violenţa a escaladat în Mexic de la sfârşitul lui 2006, când a început un aşa-numit război al drogurilor. În prezent se raportează aproape 100 de asasinate pe zi, la o populaţie de circa 126 de milioane. Peste 82.000 de oameni sunt daţi dispăruţi.

Citeşte şi Asasinul liderului Clanului Sadoveanu, prins în Mexic. El era motivul pentru care românii au fost blocaţi

Crimele sângeroase sunt puse de obicei pe seama cartelurilor şi bandelor implicate în traficul de droguri către Statele Unite. Infractorii obţin bani şi din răscumpărări pentru cei răpiţi sau prin ameninţări şi de multe ori au legături cu forţele de securitate.

Doar circa 3% din cazurile de crimă din Mexic sunt soluţionate de autorităţi, conform datelor grupului de studiu IEP.

Statul Jalisco, din vestul ţării, fief al puternicului cartel Jalisco Nueva Generacion, se confruntă cu un val de violenţe deosebit de grav.

Citeşte şi Cel puţin 59 de cadavre au fost găsite în gropi comune din Mexic


loading...