Petrecere strict secretă. Alice în Ţara Minunilor la Casa Albă

În plină criză financiară, Casa Albă a organizat în secret, de Halloween, în 2009, o petrecere cu tema Alice în Ţara Minunilor. De întreaga "punere în scenă" s-au ocupat chiar actorul Johnny Depp şi regizorul Tim Burton, cu cinci luni înainte de premiera filmului.

09 ian. 2012, 18:23
Petrecere strict secretă. Alice în Ţara Minunilor la Casa Albă

Casa Albă a preferat să păstreze secretul asupra balului de-atunci, de teama de a nu ofensa societatea americană, care resimţea tot mai mult efectele crizei economico-financiare, relatează New York Post în ediţia online.

Întrebată duminică despre acest eveniment, după dezvăluirile făcute de corespondentul New York Post, Jodi Kantor, în cartea sa,  „The Obamas”, Casa Albă a declarat, prin putătorul ei de cuvânt Eric Schultz, că evenimentul a fost organizat pentru copiii din Washington şi pentru cei ai militarilor.

Administraţia americană a explicat că a preferat să păstreze tăcerea pentru că se temea să nu-şi pună în joc imaginea în vremuri de criză, atât în faţa populaţiei devastate de şomaj, cât şi a politicienilor rivali, mai ales că atunci era în plin avânt mişcarea Tea Party, opozant înfocat al actualei Administraţii de la Washington.

Kantor mai povesteşete în cartea sa că Salonul pentru Dineuri de Stat al Casei Albe a fost transformat, cu acea ocazie, în „Casa Albă a Minunilor”, fiind decorat după gustul şi ideile regizorului de la Hollywood. Johnny Depp a jucat rolul de gazdă, intrând în pielea „Palarierului Nebun” şi „patronând” masa de petrecere, având-o în dreapta sa pe „Prima Doamnă” a Americii, iar în stânga, pe preşedintele american. Pe scaune mai erau aşezate personaje din film, cum ar fi animale reproduse în mărime naturală. În Salonul de Est a avut loc un spectacol de magie, ca în film.