„Petrecerile de Revelion sunt fabrici de Covid”. Emmanuel Macron anunţă noile măsuri privind caratinarea, pentru francezi

Emmanuel Macron va dezvălui marți seara, 24 noiembrie, noile reguli referitoare la carantină, care vor intra în vigoare începând din weekend. Un consilier al executivului a vorbit despre măsurile la care s-ar putea aștepta francezii.

24 nov. 2020, 16:19
„Petrecerile de Revelion sunt fabrici de Covid”. Emmanuel Macron anunţă noile măsuri privind caratinarea, pentru francezi

Un consilier al guvernului de la Paris a vorbit pentru Le Parisien, despre limitele acestei relaxări şi a subliniat că se caută soluţii pentru petrecerile de Revelion. „Chiar dacă situația epidemică sugerează o îmbunătățire, situația din spitale nu permite luarea în considerare a renunţării la carantină. Doar o relaxăm. Atâta timp cât se menţine certificatul pentru ieșirea din casă, asta înseamnă că regula este ca oamenii să rămână acasă, că ieșirea afară este o derogare, chiar dacă motivele vor fi extinse”, a declarat acesta.

Citeşte şi Proteste violente în Franţa, împotriva restricţiilor din pandemie. Mii de oameni s-au bătut cu poliţia

Așa-numitele companii „neesențiale” se îndreaptă spre o redeschidere „în jurul datei de 1 decembrie”, sau chiar din acest weekend, cu protocoale de sănătate actualizate. Şi în privinţa lăcașurilor de cult poate fi o situaţie similară, reprezentanții acestora având luni discuţii, prin videoconferință, cu cabinetul lui Gerald Darmanin.

În legătură cu posibilitatea de a se ieşi din casă mai mult de o oră sau de un kilometru depărtare, consilierul a spus că „va exista o limitare a numărului de kilometri. Se vor mări puțin? Acest lucru este în dezbatere”. În timpul unei intervenții în fața biroului executiv, prim-ministrul a reamintit că nu este vorba de renunţare la carantină, ci despre o reajustare a măsurilor. „Primul lucru pe care îl avem în față sunt petrecerile de revelion, care sunt fabrici de Covid. Aceasta este situaţia pe care trebuie să o rezolvăm”, a argumentat acesta.