Petrolier atacat de piraţi în largul Nigeriei. O persoană a murit, trei sunt ostatice

Un petrolier sub pavilion maltez, care avea la bord şi marinari greci, a fost atacat de piraţi în largul coatelor Nigeriei, potrivit Gărzii de Coastă a Greciei.

04 feb. 2015, 18:48
Petrolier atacat de piraţi în largul Nigeriei. O persoană a murit, trei sunt ostatice

Petrolierul care naviga sub pavilion maltez, Kalamos, a fost atacat marţi seară, într-o zonă petrolieră, în timp ce aştepta să fie încărcat.

Marinarii au răspuns atacului piraţilor, încercând să se apere. Un ofițer de marină grec a murit și alți trei marinari, dintre care doi greci, au fost luați ostatici de pirați care au atacat un petrolier în largul Nigeriei.

Citeşte şi Marinarii român şi ruşi luaţi ostatici de piraţi în vestul Africii au fost eliberaţi

Asaltul piraților a avut loc în zona petrolieră maritimă Qua Iboe. Marinarul ucis era secundul vasului, potrivit Pazei de Coastă, care a mai precizat că din cei 23 de membri ai echipajului, zece erau greci. După atac, piraţii au părăsit vasul şi au plecat luând cu ei ostatici trei marinari.

Potrivit site-urilor specializate, petrolierul Kalamos este un petrolier construit în anul 2000 şi este proprietatea companiei greceşti Aeolos Management.

Gigantul petrolier american ExxonMobil posedă un important terminal la Qua Iboe, în sudul Nigeriei. Zona de coastă care se întinde din Senegal până în Angola a devenit, potrivit experţilor citaţi de liberation.fr, noua placă turnantă a pirateriei din Africa, având legături cu Golful Aden, coasta orientală a Africii, unde acest fenomen aproape că dispăruse după desfăşurarea unei adevărate „armade” militare internaţionale.


loading...