Petrolier în flăcări, în Marea Caspică. Echipajul a fost evacuat de urgenţă

Un petrolier rusesc a luat foc în Marea Caspică, sâmbătă, în apropiere de coastelele Turkmenistanului. Echipajul navei a fost evacuat de urgenţă cu o altă navă trimisă la locul dezastrului.

23 apr. 2016, 09:04
Petrolier în flăcări, în Marea Caspică. Echipajul a fost evacuat de urgenţă

Toţi cei 18 marinari ai echipajului petrolierului au fost evacuaţi în siguranţă de pe nava cuprinsă de flăcări, cu un alt vas rusesc. O navă-amfibie a Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă, a fost trimisă la locul dezastrului pentru stingerea incendiului.

Nava pe care s-a produs incendiul se află la aproximativ 800 de kilometri distanţă de cel mai apropiat port rusesc, din Astrahan, potrivit presei ruse.

Inişţial, au existat informaţii despre faptul că un membru al echipajului navei ar fi murit, dar Ministerul rus al Situaţiilor de Urgenţă a infirmat informaţia, spunând că la bordul navei nu se aflau produse petroliere, iar rezervoarele navei erau pline cu apă de mare ca balast.

Ministerul a trimis o navă amfibie pentru stingerea incendiilor spre nava care a luat foc.
Ministerul Situaţiilor de Urgenţă din Azerbaidjan se pregăteşte la rândul lui să trimită elicoptere şi o şalupă către nava petrolier.

Potrivit RIA Novosti, sursa incendiul pe petrolier ar fi pornit de pe puntea navei.