PETROLUL-ASTRA LIVE: Cupa României, calea scurtă spre cupele europene

PETROLUL-ASTRA LIVE: Unul dintre liderii galeriei echipei Petrolul Ploieşti, Robert Burlacu, a afirmat, marţi, că jucătorii conduşi de Răzvan Lucescu sunt obligaţi să se califice în finala Cupei României pentru că, în caz contrar, "au încurcat-o" cu ei.

26 mart. 2014, 18:40

PETROLUL – ASTRA LIVEEchipele probabile:

Petrolul: Pecanha – Beța, Geraldo Alves, Manasse, Guilherme – de Lucas, Hoban – Priso, Albin, Zicu – Tamuz;
Antrenor: Răzvan Lucescu;

Astra: Coman – Mățel, Papp, Găman, Junior Morais – Seto, Laban – L. Iorga, Bukari, William – Yazalde;
Antrenor: Florin Marin.


PETROLUL-ASTRA LIVE: Echipa Petrolul Ploieşti întâlneşte, miercuri, de la ora 20.30, pe teren propriu, formaţia Astra Giurgiu, într-o partidă contând pentru prima manşă a semifinalelor Cupei României-Timişoreana.

„Nu e vorba că le reproşează cineva rezultatele din acest an, suntem pe locul trei, iar acum puţin timp eram prin Liga a II-a. Dar noi, suporterii, vrem atitudine, nu delăsare. Nu vreau să vorbesc doar despre meciul de miercuri, pentru că sunt două jocuri în semifinală. Este important primul meci, iar pentru suporteri contează doar calificarea. Trebuie să trecem de Astra şi să jucăm finala. Altfel, jucătorii au cam încurcat-o cu noi”, a spus Robert Burlacu.

PETROLUL-ASTRA LIVE: Dezamăgiţi de ultimele rezultate ale echipei, reprezentanţii suporterilor au avut o întâlnire cu jucătorii în care le-au transmis doleanţele lor. Un alt lider al galeriei, Bogdan Dinu, a spus că obiectivele lor pentru acest final de sezon sunt calificarea în finala Cupei României şi victorii în meciurile cu Dinamo şi Steaua. „Am vorbit cu băieţii şi le-am spus foarte clar că, pentru noi, acest final de sezon are câteva puncte fixe: finala Cupei României şi meciurile de acasă cu Dinamo şi cu Steaua. Aşteptăm să vedem atitudine, pentru că atunci când echipa are atitudine vin şi rezultatele. De la meciul de miercuri cu Astra vrem un singur lucru: să câştigăm, eventual fără să primim gol. Nu contează cum, important este să câştigăm. Nici nu vreau să mă gândesc la o altă variantă”, a spus Dinu.

Mijlocaşul Ovidiu Hoban o comentat întâlnirea cu fanii spunând că le va dedica acestora victoria din partida cu Astra Giurgiu. „Este normal ca suporterii să fie supăraţi. Şi eu sunt supărat. Am trecut printr-o perioadă nefastă şi trebuie să ne mobilizăm pentru a depăşi acest moment mai puţin bun care ne-a afectat pe toţi. Vrem să dedicăm o victorie suporterilor în meciul de miercuri cu Astra, un prim pas spre finală”, a explicat Hoban.

PETROLUL – ASTRA LIVE. În urmă cu un an şi jumătate Petrolul şi Astra erau concitadine, acum rivalitatea dintre ele nu se mai duce doar în plan local.

Miza disputei dintre cele două este fără precedent, calificarea în finala Cupei României, iar prima manşă se dispută miercuri seara, de la ora 20.30, la Ploieşti.

După două meciuri fără victorie pe banca Petrolului, Răzvan Lucescu speră să obţină primul succes, deşi anticipează un meci foarte dificil. „Cu siguranţă meciul va fi aspru, încrâncenat, va fi probabil pregătit şi din punct de vedere tactic. Va trebui să fim foarte atenţi, să evităm pericolele către poarta noastră, va trebui să construim, să ţinem de minge, să facem lucrurile diferit faţă de ceea ce a fost în prima parte a jocului din campionat„, a spus Răzvan Lucescu.

Petrolul nu poate conta pe Adrian Mutu, Sony Alcenat, Gerson, Marinescu şi Morar, care sunt accidentaţi, dar revin în schimb după suspendări mijlocaşii Ovidiu Hoban şi Pablo de Lucas.

Meciul retur dintre Petrolul şi Astra se va disputa la Giurgiu pe 16 aprilie.

Citeşte şi PETROLUL-ASTRA, meci cu GRAD RIDICAT DE RISC în Cupa României

PETROLUL-ASTRA LIVE. Potrivit unui comunicat de presă al Grupării Mobile de Jandarmi Ploiești, peste 240 de jandarmi din cadrul acestei structuri vor asigura măsurile de ordine publică la meciul tur din semifinalele Cupei României dintre echipele Petrolul Ploiești și Astra Giurgiu care se va disputa miercuri, de la ora 20,30, pe stadionul ‘Ilie Oană’ de la Ploiești.

Ordinea și siguranța publică în zona imediată și în cea apropiată arenei sportive, precum și pe traseele de afluire/defluire a suporterilor vor fi asigurate de efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești în cooperare cu celelalte forțe participante.

Răspunderea pentru asigurarea măsurilor de ordine și siguranță în interiorul stadionului revine clubului FC Petrolul Ploiești, care a încheiat în acest sens un contract cu o firmă specializată de pază.

Conform estimărilor, partida va fi urmărită de aproximativ 10.000 de spectatori, accesul acestora pe stadion urmând a fi permis începând cu ora 18,30 doar pe bază de bilete, abonamente și invitații.

PETROLUL-ASTRA LIVE: De ce se teme Lucescu

Antrenorul echipei Petrolul Ploiești, Răzvan Lucescu, a descris confruntarea cu Astra Giurgiu, din semifinalele Cupei României, ca ”aspră și încrâncenată”, însă galben-albaștrii au o stare de spirit bună și sunt pregătiți pentru meciul tur de miercuri (ora 20,30).

”Orice semifinală este foarte încărcată de stări emoționale speciale. Este un joc pe care îl vom disputa acasă împotriva unui adversar foarte bun. (…) Și adversarii își vor dori o calificare. Cu siguranță meciul va fi aspru, încrâncenat, va fi probabil pregătit și din punct de vedere tactic. Va trebui să fim foarte atenți, să evităm pericolele către poarta noastră, va trebui să construim, să ținem de minge, să facem lucrurile diferit față de ceea ce a fost în prima parte a jocului din campionat. Să jucăm cu multă plăcere, cu entuziasm, dar cu o foarte mare responsabilitate”, a punctat Lucescu.

Tehnicianul ploieștenilor a precizat că starea de spirit a echipei este una bună, elevii săi fiind pregătiți și motivați pentru această partidă:”Este poate o plăcere deosebită pe care o poate avea un jucător de fotbal să fie în fața unui stadion plin, într-un meci de mare intensitate”.

Lucescu a subliniat importanța fazelor fixe, în care Astra a arătat și puncte vulnerabile în apărare:”Fazele fixe sunt importante. Au fost la meciul trecut niște dereglări care s-au pus la punct. Fazele fixe țin de o foarte mare concentrare și de reacție. Și Astra are vulnerabilitățile ei pe faza fixă de apărare”. 

PETROLUL-ASTRA LIVE: Mutu, marele absent

Petrolul nu poate conta pe Adrian Mutu, Sony Alcenat, Gerson, Marinescu și Morar, care sunt accidentați, dar revin în schimb după suspendări mijlocașii Ovidiu Hoban și Pablo de Lucas. 

Tehnicianul petroliștilor și-a exprimat regretul privind accidentarea lui Mutu, care traversa o perioadă bună.

”A ieșit acum, dar sunt convins că ambiția și determinarea lui de a reveni foarte repede ne va ajuta. Aceste episoade fac parte din viața echipelor, a jucătorilor și trebuie să știm să trecem peste. Sunt ceilalți jucători care vor avea șansa să intre mâine pe teren. Trebuie să demonstreze că se ridică la nivelul celui care este absent”, a afirmat antrenorul Petrolului. Meciul retur dintre Petrolul și Astra se va disputa la Giurgiu pe 16 aprilie.