Pfizer a început testarea avansată a vaccinului împotriva Covid-19. Antidotul va fi testat pe 30.000 de voluntari

La doar câteva zeci de ore după ce Modena a anunţat trecerea la faza a treia de testare a unui vaccin împotriva coronavirusului, un alt gigant farmaceutic, Pfizer, a anunţat intenţia de a recruta 30.000 de voluntari pentru faza următoare a restării unui vaccin contra Covid-19.

29 iul. 2020, 06:38
Pfizer a început testarea avansată a vaccinului împotriva Covid-19. Antidotul va fi testat pe 30.000 de voluntari

Pfizer și partenerul său BioNTech au anunțat începutul procesului de de fază 2/3 de testare a vaccinului contra coronavirusului. Dacă studiile în curs au succes, iar vaccinul primește până în luna octombrie aprobarea Agenției de Medicamente și Alimente din Statele Unite (FDA), companiile se așteaptă să producă până la 100 de milioane de doze până la sfârșitul anului 2020 și, probabil, mai mult de 1,2 miliarde de doze până la sfârșitul anului 2021.

Citeşte şi Vaccinul pentru coronavirus, disponibil până la sfârşitul anului. Anunţul ce poate însemna oprirea pandemiei de COVID-19

Nu mai departe de săptămâna trecută, Pfizer Inc. şi BioNTech au anunţat că au semnat un acord de 1,95 miliarde de dolari cu Departamentul pentru Sănătate şi Servicii Umane din SUA şi cu Departamentul Apărării, pentru a asigura sute de milioane de doze ale unui vaccin contra coronavirusului pe care americanii îl vor primi gratuit. Potrivit acordului, guvernul SUA va primi 100 de milioane de doze de BNT162, vaccinul împotriva coronavirusului dezvoltat în comun de companiile Pfizer şi BioNTech, şi pot achiziţiona până la 500 de milioane de doze suplimentare.

Programul BNT162 se bazează pe tehnologia mRNA, proprietate a BioNTech şi este susţinut de capacităţile de dezvoltare şi de fabricare la nivel global a vaccinurilor oferite de Pfizer. Vaccinul BNT162 se află în stadiul de studii clinice şi nu este aprobat în prezent pentru distribuţie nicăieri în lume. Programul de dezvoltare a vaccinului Pfizer-BioNTech evaluează cel puţin patru vaccinuri experimentale. În cazul în care studiile vor avea succes, Pfizer şi BioNTech se aşteaptă să solicite o autorizaţie de utilizare de urgenţă sau o formă de aprobare normativă, începând din luna octombrie.