Pfizer susține că a treia doză de vaccin restabilește imunitatea în cazul Covid19 la 95%

Pfizer a anunțat că, în urma studiilor făcute în Israel, o a treia doză de vaccin ar restabili protecția organismului în fața virusului la 95%.

15 sept. 2021, 18:26
Pfizer susține că a treia doză de vaccin restabilește imunitatea în cazul Covid19 la 95%

Pfizer a anunțat că studiile efectuate în Israel arată că administrarea celei de-a treia doze de vaccin ar restabili imunitatea organismului în fața virusului Covid-19, la 95%.

Informațiile au fost colectate în perioada 1 iulie – 30 august, când tulpina Delta începuse să facă ravagii în toată țara.

FDA a publicat aceste date în contextul în care administrația Biden face tot mai multe presiuni pentru autorizarea unei doze de rapel pentru populația generală, începând chiar de săptămâna viitoare.

Pe baza informațiilor obținute în urma studiului, compania Pfizer a spus că „solicită acordarea unei doze de rapel din „vaccinul Pfizer” administrat intramuscular la aproximativ 6 luni după doza 2 la persoanele cu vârsta peste 16 ani”.

Pfizer a făcut referință și la un studiu de fază 3, condus pe aproximativ 300 de persoane cu vârste cuprinse între 19 și 55 de ani. O treime dintre participanți erau supraponderali, iar o treime erau obezi, conform documentelor.

Pfizer și partenerul BioNTech vor acceptul agenției pentru a tqreia doză în cazul persoanelor cu vârsta peste 16 ani din SUA.

Pfizer. Alertă pentru cei sub 50 de ani care s-au vaccinat! Sunt vizaţi mai ales cei imunizaţi cu două doze

Alertă pentru cei sub 50 de ani care s-au vaccinat cu Pfizer!

Școala de Medicină a Universității din Virginia a dat publicităţii rezultatele unui studiu care arată că nivelurile anticorpilor la cei vaccinați cu Moderna au fost ușor mai mari decât la cei care au primit vaccinul Pfizer, scrie Jeruslaem Post.

Cercetătorii au prelevat probe de sânge de la 167 de angajați UVA, care au primit a doua doză. Aproximativ 79 au fost vaccinați cu Pfizer, 88 cu Moderna. Vârsta medie a participanților a fost de 42 de ani. De asemenea, 38% au avut 50 de ani sau mai mult, iar 72% dintre ei au fost femei. Rezultatele au arătat că anticorpii din Moderna au fost de 68,5 micrograme pe mililitru (µg / ml) și 45,9 pentru Pfizer.

Pentru a studia efectul vârstei asupra răspunsului la anticorpi, cercetătorii au împărțit participanții în „mai tineri de 50 de ani” și „mai in varstă de 50 de ani”. Conform rezultatelor, cei vaccinați cu Pfizer, cu vârsta de peste 50 de ani, au produs mai puțini anticorpi (31,1 pg / ml) decât cei mai tineri (59,0 pg / mL), discrepanță care nu a fost observată la participanții vaccinați cu Moderna. Cercetătorii susţin că diferența se datorează faptului că Moderna folosește de trei ori mai mult ARN mesager în vaccinul său decât Pfizer.