Phenianul a lansat două proiectile între Peninsula Coreeană şi Japonia

Coreea de Nord a lansat joi două proiectile, posibil rachete, între Peninsula Coreeană şi Japonia, au anunţat Garda de coastă japoneză şi armata sud-coreeană, relatează Reuters. Potrivit unui comunicat al armatei sud-coreene, cele două proiectile lansate de Coreea de Nord sunt cu ''rază scurtă de acţiune''.

31 oct. 2019, 12:30
Phenianul a lansat două proiectile între Peninsula Coreeană şi Japonia

Proiectilele, despre care autorităţile japoneze au afirmat că par să fie rachete balistice, au parcurs aproximativ 370 de kilometri şi au atins o altitudine de 90 de kilometri, a anunţat, la rândul său, Statul Major General al armatei sud-coreene (JSC).

Militarii sud-coreeni şi americani efectuează o analiză detaliată a lansărilor, se arată în comunicat. Cele două ”proiectile neidentificate” au fost lansate joi după-amiază din provincia Phyongan de Sud, în centrul ţării, a precizat anterior armata sud-coreeană într-un comunicat.

Garda de coastă din Japonia a indicat că cele două proiectile au căzut în afara Zonei Economice Exclusive a Japoniei (ZEE), care se extinde pe 370 kilometri de zona de uscat, potrivit Agerpres.

Ora lansării, după-amiază, este diferită de cea a testelor din acest an care au fost efectuate în zori.

Miercuri, agenţia de ştiri sud-coreeană Yonhap, care a citat o sursă militară, a indicat că au fost detectate mişcări ale unui transportator de lansatoare (TEL), folosite la lansare de rachete, în Coreea de Nord.

Lansarea de joi survine pe fondul unei blocări a negocierilor pentru denuclearizare cu Statele Unite şi al tensiunii dintre cele două Corei. Duminică, Phenianul a declarat că nu au fost înregistrate progrese în relaţiile dintre Coreea de Nord şi SUA, potrivit Agerpres

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, a stabilit sfârşitul anului ca termen limită pentru discuţiile de denuclearizare cu Washingtonul şi într-o declaraţie făcut duminică un înalt oficial nord-coreean a afirmat că ar fi o greşeală pentru Statele Unite să ignore acel termen.