Phenianul avertizează că va ataca „fără milă” Statele Unite

Coreea de Nord a avertizat Statele Unite cu "atacuri nemiloase" dacă avioanele de pe portavion USS Carl Vinson, care s-au alăturat forţelor sud-Coreene pentru exerciţii militare, încalcă suveranitatea sau integritatea statului nord-coreean, informează Reuters.

14 mart. 2017, 14:28
Phenianul avertizează că va ataca „fără milă” Statele Unite

Coreea de Nord a avertizat SUA de „atacuri necruţătoare” dacă avioanele de pe portavionul USS Carl Vinson, care s-au alăturat forţelor sud-Coreene pentru exerciţii militare, încalcă suveranitatea sau demnitatea statului nord-coreean.

Phenianul care a ameninţat vecinii săi cu două teste nucleare şi cu mai multe lansări de rachete balistice încă de anul trecut, a declarat că sosirea forţelor operative speciale ale SUA face parte dintr-un „plan imprudent” de a ataca statul, potriviti Mediafax.

„Dacă încalcă suveranitatea şi intergitatea Republicii Populare Democrate a Coreei de Nord, armata sa va lansa atacuri extrem de precise atât terestre, ariene, maritime sau subacvatice”, informează agenţia de presă oficială a Coreei de Nord, KCNA. „Pe 11 martie, aeronave inamice transportate pe un portavion au zburat în apropierea graniţelor aeriene şi a apelor teritoriale ale Coreei de Nord pentru a efectua manevre militare şi atacuri-surpriză vizând ţinte trestre”, mai precizează KCNA, informează Mediafax.

Citeşte şi Armata americană va deplasa drone cu arme în Coreea de Sud
 
Un purtător de cuvânt al Marinei americane a declarat că portavionul Carl Vinson se afla într-o desfăşurare obişnuită, programată în regiune în carul căreia a luat parte la exerciţii alături de forţele aliate ale Coreei de Sud. Săptămâna trecută, Coreea de Nord a lansat patru rachete balistice în Marea Japoniei ca răspuns la adresa manevrelor militare comune anuale ale SUA şi Coreei de Sud, pe care statul nord-coreean le vede drept ameninţări de război.
 
Secretarul de stat american, Rex Tillerson, va efectua prima sa vizită în Coreea de Sud vineri.
 
Săptămâna trecută, ambasadorul SUA la Naţiunile Unite a declarat că administraţia Trump reevaluează strategia privind Coreea de Nord şi că „toate opţiunile sunt luate în considerare”.