Phenianul dansează: Nord-coreenii au încins jocul în cinstea liderului lor VIDEO

La Phenian se petrece de la mic la mare. Oamenii au ieşit pe străzi şi dansează în mod organizat. Ei au intrat în săptămâna dinaintea celui mai important eveniment care va avea loc în data 15 aprilie, când se aniversează naşterea fondatorului statului comunist nord-coreean, Kim Ir-Sen. Între timp, nepotul său, Kim Jong Un, ameninţă că va declanşa războiul nuclear.

11 apr. 2013, 15:49

Îmbrăcaţi în haine tradiţionale, tinerii nord-coreeni au dat startul festivităţilor care vor avea loc în ţara comunistă. De departe cel mai important eveniment este cel din 15 aprilie, atunci când Phenianul aniversează naşterea lui Kim Ir-Sen, fondatorul patriei.

Analiştii cred că Phenianul va lansa atunci cel puţin o rachetă. Mai mult de atât, postul oficial de televiziune al Coreei de Nord a anunţat acum că ţara e pregătită în orice moment să lanseze un atac.

Potrivit oficialilor japonezi, până la cinci rachete au fost mutate în poziţie de tragere pe coasta de Est a ţării. De câteva săptămâni încoace, mai precis de când ONU a impus noi sancţiuni regimului de la Phenian, iar Statele Unite fac exerciţii militare comune cu Coreea de Sud, Kim Jong-Un ameninţă cu declanşarea unui război „termonucelar” împotriva duşmanilor săi.