Phenianul îi cere Washingtonului să îl înlocuiască pe secretarul de stat Mike Pompeo

Coreea de Nord a cerut joi Statelor Unite să îl înlocuiască pe secretarul de stat Mike Pompeo cu un negociator "mai atent şi mai matur", informează agenţia de presă nord-coreeană.

18 apr. 2019, 08:01
Phenianul îi cere Washingtonului să îl înlocuiască pe secretarul de stat Mike Pompeo

Un oficial de rang înalt de la Phenian a declarat că, „ori de câte ori îşi bagă nasul Pompeo, dialogul dintre cele două ţări merge prost, fără rezultate, fără măcar să se apropie de succes”.

„Mă tem că, dacă Pompeo se va implica din nou în aceste discuţii, masa va fi din nou mizerabilă şi discuţiile se vor împotmoli”, a susţinut Kwon Jong Gun, director general în departamentul pentru afaceri americane din ministerul de externe nord-coreean. „De aceea, chiar în cazul eventualei reluări a dialogului cu SUA, aş dori ca partenerul nostru de dialog să nu fie Pompeo, ci o altă persoană, mai atentă şi mai matură în comunicarea cu noi”, a adăugat el,potrivit Agerpres.

KCNA citează şi aprecierea lui Kwon conform căreia „nimeni nu poate prezice” situaţia din peninsula coreeană, dacă Statele Unite nu renunţă la „cauza fundamentală” care a obligat Coreea de Nord să îşi dezvolte programul nuclear; oficialul nu a făcut alte precizări referitoare la presupusa cauză.


loading...