Phenianul pregăteşte un test cu rachetă cu rază lungă de acţiune. Ar putea lovi Coasta de Vest a Statelor Unite

Coreea de Nord se pregăteşte să testeze o rachetă cu rază lungă de acţiune despre care crede că poate atinge Coasta de Vest a SUA, a declarat un parlamentar rus care tocmai s-a întors dintr-o vizită la Phenian.

07 oct. 2017, 12:23
Phenianul pregăteşte un test cu rachetă cu rază lungă de acţiune. Ar putea lovi Coasta de Vest a Statelor Unite

Anton Mortozov, membru în Comisia de afaceri internaţionale a Camerei Inferioare a Paralamentului rus, şi alţi doi parlamentari ruşi au vizitat Phenianul în perioada 2 – 6 octombrie, conform RIA Novosti.

„Pregătesc noi teste cu rachetă cu rază lungă de acţiune. Ne-au prezentat şi calcule matematice despre care ei cred că dovedesc că racheta poate lovi Coasta de Vest a Statelor Unite”, a declarat Morozov, adăugând că nord-coreenii vor să lanseze încă o rachetă cu rază lungă de acţiune în viitorul apropiat şi că, în general, starea lor este „mai degrabă beligerantă”. Morozov nu a specificat care oficiali nord-coreeni i-au dat informaţia despre test.

Citeşte şi Coreea de Nord nu a arătat „niciun semn de interes” pentru discuţii cu Statele Unite

La Washington, oficialii americani au declarat că au existat indicii că nord-coreenii pregătesc un test cu rachetă în jurul datei de 10 octombrie, când este aniversarea  Partidului Comunist, fără a dezvălui însă tipul rachetei şi avertizând că în trecut au existat situaţii în care Coreea de Nord nu a organizat lansări, deşi au existat indicii că o vor face.

Un analist al CIA a decarat la o conferinţă, în Washington, săptămâna aceasta, că se pare că Guvernul nord-coreean ar putea iniţia acţiuni de provocare în 10 octombrie, dar nu a precizat sub ce formă vor fi acestea.