Philip Morris România, locul întâi în Topul Angajatorilor în 2024, din categoria Producţie Bunuri de Larg Consum

Philip Morris România ocupă primul loc în Topul Angajatorilor în 2024, din categoria Producţie Bunuri de Larg Consum, realizat de platforma Undelucram.ro. Acesta este singurul clasament din România care se bazează pe opiniile angajaţilor sau foştilor angajaţi (calculate pe o perioada de 12 luni) şi nu pe analiza practicilor de resurse umane sau pe notorietatea companiilor. Primele 3 criterii evaluate favorabil de către angajații Philip Morris Romania au fost: proceduri și valori, pachet salarial, oportunități de avansare.

16 feb. 2024, 11:45
Philip Morris România, locul întâi în Topul Angajatorilor în 2024,  din categoria Producţie Bunuri de Larg Consum

Locul întâi în Topul Angajatorilor înseamnă și o recunoaștere suplimentară a practicilor de resurse umane aplicate cu succes la nivel de companie și poziționează Philip Morris România în clasamentul celor mai dorite companii, potrivit Economica.net.

Această certificare nu doar că ne onorează, ea subliniază din nou că ne facem treaba bine, că ne tratăm colegii cu respect, le recunoaștem meritele, calitățile și implicarea. Faptul că am primit un scor bun pe parte de proceduri mi se pare un semnal important al faptului că prin tot ceea ce facem oferim siguranţă şi claritate. De asemenea, ne bucură faptul că am primit un scor bun pe partea de pachete salariale la care se adaugă o componentă de beneficii flexibile, actualizată anual, pe baza feedback-ului primit de la colegi. Când lucrezi cu oameni, nu te poți rezuma doar la obiective generale – oamenii sunt emoții, sunt nevoi, sunt energie și toate aceste lucruri nu pot fi ignorate. Le mulțumesc pe această cale tuturor celor care și-au exprimat opiniile prin intermediul platformei undelucram.ro” – a declarat Luminița Florea, Director People & Culture.  

În acest moment Philip Morris România are peste 1.500 de angajaţi în divizia comercială din București și în divizia de producție din Otopeni. În 2024, Philip Morris România a fost recertificată pentru al zecelea an la rând ca Angajator de Top și de către Institutul Top Employers, care a evaluat mediul de lucru, integrarea noilor colegi, atragerea talentelor, politicile de dezvoltare şi training, starea de bine a angajaţilor (well-being), beneficiile şi recunoaşterea meritelor acestora. 

Philip Morris International (PMI), companie de top din industria tutunului și pionier în cercetarea și dezvoltarea produselor fără fum la nivel global, este prezentă în România de peste 30 de ani. În 1993, PMI a înființat filiala locală, iar în 1997 a demarat construcția fabricii din Otopeni, etapă ce a fost finalizată în anul 2000. Din 2017 aceasta a fost transformată într-o fabrică de ultimă generație pentru produsele din tutun încălzit, în urma unei investiții totale de peste 600 milioane de dolari, iar în toamna anului 2023 Philip Morris a anunțat o investiție suplimentară de 130 de milioane de dolari în fabrica de la Otopeni.